abonneren

Xbox met Avatar-graphics

De opvolger van de Xbox 360 (nu nog Xbox 720 genoemd), zal volgens chipmaker AMD grafische prestaties neerzetten die vergelijkbaar zijn met die uit de Avatar-film.

Microsoft laat weinig los over de nieuwe console. Neil Robison, medewerker van AMD, deed een nogal boude uitspraak door te claimen dat de grafische pracht vergelijkbaar is met die uit de populaire 3D-film Avatar. Opmerkelijk want het is niet bevestigd dat AMD de grafische chip verzorgt in de nieuwe Xbox.

Artificial intelligence
Volgens Robison zal de Xbox 720 niet alleen grafisch indruk maken maar zal de artificial intelligence (AI) ook een grote verbetering laten zien. In het artikel in de Official Xbox Magazine doet Robison uit de doeken dat ieder personage zijn eigen gedrag kan krijgen. Wanneer je in een spel een vuurwapen afschiet, zullen alle omstanders op een andere manier kunnen reageren.

Nog niets officieel bekend
Microsoft laat weinig los over de nieuwe console, welke hardware het zal krijgen en wanneer de spelcomputer uitkomt is nog onbekend. Verwacht wordt dat Microsoft volgend jaar tijdens de E3 de nieuwe console gaat aankondigen. De verkopen van de huidige Xbox 360 zijn stabiel, mede door de nieuwe ‘slim’-versie en de nieuwe Kinect motion controller.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Laatste Vacatures