abonneren

Xbox Live cloud-profielen komen eraan

Microsoft gaat zijn Xbox Live dienst upgraden middels een update die in de kerstvakantie gelanceerd gaat worden.

Er komt een nieuw uniform dashboard dat beter navigeerbaar moet zijn, of je nu Kinect gebruikt of een gamepad. Of daar ook stemaansturing via Kinect bij zit is nog niet duidelijk. Ook belooft Microsoft meer entertainment van ‘talloze contentproviders’, maar echt iets concreets heeft Microsoft voor Nederland nog niet aangekondigd op dat gebied.

Wel wordt de Xbox Live Gold dienst uitgebreid met allerlei sociale functies. Zo komen er ‘Beacons’. Met deze functie kun je aan je vrienden op Xbox LIVE en Facebook laten weten dat je online wilt gamen. Met Beacons kun je zien wie van je vrienden dezelfde games spelen als jij en wanneer vrienden aan het gamen zijn of dezelfde game willen spelen. Ook zal er een verdere integratie met Facebook gerealiseerd worden. Zo kun je bijvoorbeeld je achievements op Facebook publiceren.

Een functie die zeker handig zal zijn is het nieuwe Xbox Live Cloudprofiel. Met deze nieuwe roamingprofielen kun je je hele Xbox LIVE-profiel meenemen naar elke Xbox 360. Meld je op een Xbox 360 aan en je hebt toegang tot je opgeslagen games, vriendenlijsten en je Microsoft Points-saldo. De online ruimte die je tot je beschikking hebt is 520 MB.

Update:
Vandaag (6 december 2011) wordt de nieuwe update uitgerold.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Laatste reactie