abonneren

'Xbox 720 op 26 april aangekondigd'

Op 26 april zou Microsoft de nieuwe Xbox aankondigen in navolging van Sony vorige week. Er is al een domeinnaam vastgelegd, waardoor dit gerucht waar lijkt.

Vorige week heeft Sony de PlayStation 4 aangekondigd. Dit evenement was nogal teleurstellend omdat de spelcomputer zelf schitterde door afwezigheid. Nu is het de beurt aan Microsoft om dit beter te doen. Op Twitter meldt Rob Crossley van CVG dat hij uit betrouwbare bron heeft vernomen dat het volgende Xbox evenement op 26 april is gepland. Het is onbekend wie de bron is.

De genoemde datum is door Microsoft echter nog niet officieel bevestigd. Wel is de domeinnaam xboxevent.com alvast door het evenementenbureau EventCore vastgelegd, een bureau dat wel vaker opdrachten voor Microsoft uitvoert. Maar de website zelf is nog niet actief.

Natuurlijk zijn er volop geruchten over de specificaties van de nieuwe Xbox, ook wel Xbox 720 genoemd. Net als bij de PlayStation zou AMD goede zaken doen. De processor en de grafische processor (gpu) zouden van de hand van AMD zijn. De processor zou acht kernen bevatten en de gpu gebaseerd op de Radeon HD 8000-serie. Het systeem krijgt mogelijk 8 gigabyte werkgeheugen en een de harde schijf met 640 gigabyte opslag. Voor het besturingssysteem zou als basis de (kale) kernel van Windows 8 zijn genomen, zodat de console gemakkelijk met andere Windows-systemen kan communiceren.

 

Bron: Tweakers

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Games

Tags: xbox, Xbox 720