abonneren

Xbox 360 krijgt nieuw schijfformaat

Microsoft test een nieuw schijfformaat voor de Xbox 360. Het is de bedoeling dat dit nieuwe formaat middels een toekomstige firmwareupdate door alle huidige Xbox 360-consoles ondersteund gaat worden.
De beslissing om aan het huidige dual-layer dvd-formaat te sleutelen komt deels door een gebrek aan opslagcapaciteit, maar heeft vooral met beveiliging te maken. 

 

 

Op dit moment biedt een dual-layer dvd voor de Xbox 360 maximaal 6,8 GB aan opslagcapaciteit. Daarnaast is er een partitie van 1 GB aanwezig voor dvd-video en de beveiliging van het schijfje. Aangezien de beveiliging van de Xbox 360 al geruime tijd geleden gekraakt is, is dit laatste niet zo nuttig meer. Met de nieuwe systeemupdate staat Microsoft het ontwikkelaars toe de extra gigabyte te gebruiken voor hun games. Tegelijkertijd komt er een nieuwe securitylaag die piraterij moet verhinderen. De update gaat XBG3 heten, maar wanneer de update precies uitgerold wordt is nog niet duidelijk.

 

Microsoft wil de XBG3-update uitrollen bij de volgende grote systeemupdate, maar is wel al begonnen met een 'update preview program', waarbij een select aantal Amerikaanse Xbox 360-bezitters de mogelijkheid krijgt het nieuwe schijfformaat te testen. De uitverkoren testers krijgen een gratis exemplaar van Halo: Reach, naast andere mogelijke extraatjes. 

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Games

Tags: