abonneren

World of Warcraft: Cataclysm

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
World of Warcraft vierde onlangs zijn zesde verjaardag. Om de boel interessant te houden heeft ontwikkelaar Blizzard besloten niet alleen uit te breiden, maar ook de complete bestaande wereld op de schop te nemen.

Het spel begint met een soort Armageddon: de Cataclysm uit de titel van deze derde uitbreiding. De oude, vertrouwde wereld voelt weer nieuw en fris. Veel van de bestaande gebieden zijn geheel of grotendeels veranderd. Vanaf het prille begin tot het hoogste level vermaak je je nu constant, waar vóór deze uitbreiding de verveling soms hard toe kon slaan. Nieuwe spelers worden veel beter begeleid door het spel, wat gezien de unieke manier van spelen van een mmo geen overbodige luxe is. Er zijn een aantal zeer grote nieuwe gebieden toegevoegd aan de oude wereld. Zo is er een woestijngebied met fraaie Egyptische tintjes, een combinatie van lava en natuur en een verzonken zone die zich helemaal onderwater bevindt. De Twilight Hinterlands hebben een rauwe, gure uitstraling en Deepholm tenslotte is een grote ondergrondse grot in het midden van de wereld.

Elke zone is voorzien van een interessant eigen verhaal. Het verhaal speelt sowieso veel meer dan ooit een rol in de game. Het rollenspel staat nu meer op de voorgrond en we kregen echt het gevoel op verschillende fronten bij te dragen aan het stoppen van de totale vernietiging van de planeet. Spelers die een tijd geleden gestopt zijn omdat ze alles wel gezien hadden kunnen zelfs met alleen de nieuwe content weer maanden vooruit.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • betere begeleiding nieuwe spelers
  • bestaande gebieden ook vernieuwd
  • nieuwe rassen en veel nieuwe quests
  • grafisch gedateerd
Er zijn bergen nieuwe recepten en vijanden, twee nieuwe rassen, een nieuw beroep en duizenden nieuwe queesten om te voltooien. Het enige nadeel is dat ondanks vele tweaks de game grafisch gedateerd oogt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord