Wings of Prey

Voor hardcore vliegsimulatie liefhebbers is er natuurlijk Flightsimulator X, maar voor wie van wat meer actie houdt en niet gelijk de extreme diepte van Flightsimulator in wil duiken is er nu ook Wings of Prey. Een vliegtuig game voor zowel arcade als simulatie liefhebbers waarin we ten strijde moge trekken tegen de Luftwaffe in de Tweede Wereldoorlog.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

In Wings of Prey worden we getrakteerd op diverse propeller vliegtuigen uit WO II die allemaal realistisch weergegeven zijn. Je begint aan de kant van de geallieerden, maar het is ook mogelijk een modus vrij te spelen waarin je in de vliegtuigen van de Duitsers en de Italianen kunt plaatsnemen. Slim is dat Wings of Prey zich richt op alle typen vliegtuig-gamers. De game kent drie moeilijkheidsgraden die zich uit in het realisme van de vliegtuigbesturing.

Arcade of Simulatie

De eerste moeilijkheidsgraag wordt Arcade genoemd en deze modus levert de meest toegankelijke gameplay op. Dat neemt niet weg dat de game nog redelijk realistisch bestuurd wordt. Echter hoef je je alleen druk te maken om de besturing, de 'gezondheid' van je vliegtuig en de Duitsers die je aan flarden moet schieten. De andere kant is de Simulatie-modus en hoewel deze niet zo ver gaat als Flight Simulator, zal deze voor de veel puristen 'hardcore' genoeg zijn. De tweede modus, Realistic Mode, zit daar tussenin. Verder kun je er voor kiezen of je tijdens missies ook het opstijgen en landen mee wilt nemen of dat je dat liever buiten beschouwing laat. De flexibiliteit van Wings of Prey verdient een pluim.

Authentiek

Grafisch gezien behoort Wings of Prey tot de mooiste in zijn genre. De vliegtuigen, die overeenkomen met de echte vliegtuigen uit die tijd, zijn bijzonder gedetailleerd met een realistisch schademodel en de grond is schitterend gedetailleerd uitgevoerd waar diverse stukken land precies zijn nagemaakt zoals het land in die tijd was. De game is dan ook behoorlijk authentiek, wat ook te zien is aan de diverse officiële historische oorlogsfilmpjes die in de game verwerkt zijn. Wie voor realisme gaat, zal zeker aan zijn trekken komen bij Wings of Prey.

Wel veel knoppen

Toch moeten we zeggen dat de vele mogelijkheden, zelfs in arcade modus, ons soms even teveel wordt. Zo goed als het hele toetsenbord wordt benut en voor de arcade vliegeniers - waar wij zelf ook toe behoren - onder ons zal de besturing ook behoorlijk wennen zijn. Dat kan ook te maken hebben met het feit dat de standaard besturingslay-out op het toetsenbord niet heel handig is ingedeeld. Daarentegen is de kick die je krijgt van het uit de lucht knallen van een vijand erg groot, juist omdat je er veel moeite voor moet doen. De geweren zitten immers bevestigd aan de neus en dus moet je met je hele vliegtuig richten op de vijand.

Extra's

De game kent diverse single player missies waaronder ook een campaign met een dun verhaaltje. Maar ook is de game online te spelen tegen en met anderen via de onlinedienst YuPlay. Hiervoor dient wel apart een account aangemaakt te worden. Verder is er een actieve community rond Wings of Prey en zijn er al uitbreidingen online te koop. Leuk is ook de mogelijkheid om Wings of Prey te besturen via TrackIR, een (hardwarematig) controle systeem waarmee je in je cockpit rond kunt kijken. Ook ondersteunt de game het gebruik van meerdere monitoren waardoor de game nog echter wordt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • realistisch
  • prachtig vormgegeven
  • zeer uitgebreid
  • te hardcore voor sommigen
  • standaard toetsenbord instelling kan handiger
Wings of Prey is wel een game voor de liefhebber. Je moet dus wel houden van (oude) vliegtuigen en je moet ook niet vies zijn van een uitgebreide realistische besturing met een redelijke leercurve. Voor die groep is Wings of Prey zeker een aanrader. Gamers die gewoon met een vliegtuigje rond willen dartelen en vijanden overhoop knallen kunnen beter verder kijken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: