abonneren

Wii U verkoopt oké

Nintendo’s Wii U verkoopt volgens Nintendo-baas Iwata ‘gestaag’. De vraag is duidelijk lang niet van het niveau als de eerste Wii. Ook had Nintendo moeite met het uitbrengen van twee versies tegelijk van de console.

De Wii was in het jaar dat de console uitkwam bijzonder lastig te vinden. Consoles werden tweedehands op Marktplaats verkocht voor bedragen die hoger lagen dan de nieuwprijs.

Dat is met de Wii U niet het geval. In een interview met persbureau Reuters zegt Nintendo-baas Satoru Iwata: “Aan het einde van het feestdagen was het niet zo dat de Wii U uitverkocht was in de Amerikaanse winkels, wat wel het geval was bij de eerste Wii. Maar de verkoop gaat niet slecht en verloopt voor mijn gevoel gestaag.”

Iwata had geen harde cijfers om te presenteren, maar Nintendo zei in oktober nog te hopen dat de grens van 5,5 miljoen verkochte consoles eind maart 2013 overschreden wordt. In de eerste week werden er 400.000 Wii U's verkocht.

Twee edities

Iwata zegt dat het een uitdaging is geweest om voor het eerst twee versies van een nieuwe console tegelijk op de markt te brengen. De Premium Pack met 32 GB opslagruimte verkocht veel beter dan de normale versie, die het met 8 GB moet stellen. Ook zit het spel Nintendo Land niet bij de basisversie van de Wii U. Wel is deze vijftig euro goedkoper.

Iwata zegt dat het balanceren van de voorraden van de twee versies lastig was en dat door het slechte inschatten van de populariteit van de Premium Pack veel mensen deze versie niet meer konden vinden, aangezien deze uitverkocht was.

Onze review van de Wii U is trouwens hier te vinden.

Bron: Reuters

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: verkoopcijfers, nintendo, Iwata, wii u , premium pack, verkoopt