abonneren

Wii U-verkoop valt vies tegen

Nintendo heeft de verwachtingen bijgesteld wat betreft verkoopcijfers voor de Wii U, 3DS en DS. Er zijn 27 procent minder Wii U-consoles verkocht dan geraamd.

Computerspellenmaker Nintendo heeft zijn verwachtingen over de verkoop van de Wii U, 3DS en DS naar beneden moeten bijstellen. Zo blijkt uit het financiële rapport over het derde kwartaal van het financiële jaar 2012. Het bedrijf verwachtte 5,5 miljoen Wii U’s te hebben afgezet tegen het einde van het financiële jaar (tot eind maart). Nintendo zegt nu te verwachten dat er tegen die tijd 4 miljoen Wii U’s over de toonbank zijn gegaan. Daarmee is de verwachting met 27 procent naar beneden bijgesteld, wat aanzienlijk is. Op dit moment staat de teller op 3,06 miljoen verkochte consoles sinds de lancering.

De 3DS-verwachtingen zijn ook bijgesteld van 17,5 miljoen naar 15 miljoen over het financiële jaar van 2012. De verkoopverwachting van de originele DS ging van 2,5 naar 2,3 miljoen.

Nintendo heeft in de laatste 9 maanden van het kalenderjaar 2012 een operationeel verlies gedraaid van 47 miljoen euro. Dat is voor een deel te wijten aan de sterke Yen van het afgelopen jaar en het feit dat Nintendo verlies maakt op elke verkochte Wii U-console. Toch zegt Nintendo voor het financiële jaar van 2013 een winst te verwachten van 811 miljoen euro.

Er was verder nog goed nieuws wat betreft software-verkopen. Twee van de drie consumenten die een Wii U kocht, kocht ook New Super Mario Bros U. Er zijn in totaal 11,69 miljoen Wii U-spellen verkocht (inclusief Nintendo Land, dat standaard bij het Premium Pack zit.

Bron: The Verge

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: vereachtingen, nintendo, Financieel, Wii U, verkoopcijfers

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord