Wii U kampt met productieproblemen

De Wii U zal in Europa waarschijnlijk pas in december verschijnen en niet in november zoals aanvankelijk Nintendo's intentie was. In Amerika gaat de Wii U wel in november uitkomen, aangezien de console daar vóór Thanksgiving in de winkel moet liggen.

De reden dat in Amerika de Wii U wel in november uit gaat komen heeft alles te maken met het feest Thanksgiving. Dit feest wordt in Amerika op de vierde donderdag van november gevierd. Traditioneel gezien wordt de dag daarna altijd gebruikt om kerstinkopen te doen en het is voor Nintendo dus van belang dat haar nieuwste console juist dan in de winkels ligt. In Europa vieren we over het algemeen geen Thanksgiving dus wat dat betreft heeft Nintendo iets meer speling, zoland de console maar voor de december feestdagen in de winkel ligt.

Zoals gebruikelijk bij een nieuwe console zijn er altijd de nodige productieproblemen en dat is bij de Wii U niet anders. Deze keer is het de speciale Wii U controller, met eigen touch screen, die voor problemen zorgt. Of Nintendo zijn december deadline gaat halen is nog maar de vraag. Voor de kerst zien wij het nog wel lukken, maar voor Sinterklaas hebben wij weinig hoop.

Bron: CVG

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, wii u, consoles