abonneren

Wii Mini officieel aangekondigd voor 99 dollar

Nintendo Canada heeft bevestigt dat er een Wii Mini uitkomt die vanaf 7 december in Canada te koop zal zijn. Er lekte al eerder info uit over de goedkope mini-versie van Nintendo’s populaire console.

Nadat twee keer via verschillende bronnen uitlekte dat er een Wii Mini uitgebracht zou worden door Nintendo en wel vrij spoedig, is dit nu door Nintendo officieel bevestigt. Nintendo Canada heeft gezegd dat de Wii Mini op 7 december verschijnt aldaar. De console gaat daar 99 dollar kosten.

Geen internet

De nieuwe Wii is een instapmodel dat bedoelt is voor mensen die nog geen Wii hebben. Er zijn twee grote verschillen met de volwaardige Wii. Er is geen internetaansluiting aanwezig allereerst. Spellen downloaden en via internet spelen met vrienden wordt dus niet mogelijk met de Wii Mini.

Geen GameCube

Het tweede grote verschil is dat de console niet ‘backwards compatible’ is. Dat houdt in dat hij geen GameCube spellen kan afspelen. Een meer in het oog springend verschil met de oude Wii is dat de nieuwe console een ander ontwerp kent en in het knalrood met zwart is uitgevoerd. De bijgeleverde Wii Remote en Nunchuk zijn eveneens knalrood.

De Wii Mini is alleen in Canada tijdens kerst te koop en het is niet bekend wanneer de Wii Mini naar andere landen komt. Dat ligt echter wel in de lijn der verwachting.

De Wii Mini is inmiddels te bezichtigen op de officiële site van Nintendo. 

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: