abonneren

Wii Mini 22 maart te koop voor ongeveer 100 euro

Nintendo lanceert een nieuwe console in Nederland. Het gaat om een uitgeklede variant van de Wii zonder internet en componentaansluiting.

 

Nintendo kondigde dinsdag in een persbericht aan de Wii Mini te lanceren in de Benelux. De console komt op 22 maart in de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse winkels te liggen.

 De aankondiging van de nieuwe Wii Mini komt net nadat Nintendo wereldwijd 100 miljioen Wii-consoles verkocht heeft. De Wii Mini heeft een ander uiterlijk dan de vertrouwde Wii. Hij is uitgevoerd in het zwart met een rode rand en de bijgeleverde Wii-afstandsbediening Plus (of Wii MotionPlus) en Nunchuk zijn eveneens rood van kleur. De console ondersteunt volgens Nintendo bijna alle Wii-accessoires en is kleiner dan de originele Wii. Er zijn dan ook geen internetmogelijkheden ingebouwd en er zit ook geen componentaansluiting op de spelcomputer.

Samen met de lancering van de Wii Mini voegt Nintendo twee titels toe aan de Nintendo Selects-spellenserie. De keuze is gevallen op Mario Party 8 (een soort ganzenborden met Mario) en Wii Sports Resort (het spel dat de mogelijkheden van de Wii MotionPlus demonstreerde). De Nintendo Selects-serie staat volgens Nintendo voor 'een serie topspellen die zich kenmerkt door gevarieerde uitdagingen en een prettige prijs'.

Eind 2012 kwam de Wii Mini al uit in Canada voor 99 dollar. Omdat Nintendo geen officiële prijzen hanteert, maar het aan de winkels zelf overlaat om de prijs te bepalen, is er geen prijs bekend. Gezien eerdere ervaringen komt de Wii Mini in de Benelux echter zeer waarschijnlijk op de markt voor zo’n 100 euro.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: Budget, nintendo, Wii Mini