abonneren

Wereld GTA V groter dan som der delen

Grand Theft Auto V zal veruit de grootste sandbox-wereld krijgen die de spellenreeks tot nu toe gezien heeft. Het spel heeft verder drie hoofdrolspelers in plaats van één.

Rockstar heeft in een special van Game Informer, die maar liefst achttien pagina’s telt uiteengezet, hoe Grand Theft Auto V eruit zal komen te zien. Tot nu toe was er één trailer en volleddige radiostilte. Iets dat meteen opvalt is het feit dat er drie hoofdpersonages gespeeld kunnen worden en dat de speler op bijna elk gewenst moment kan schakelen tussen deze ‘protagonisten’. Voorheen was er in de GTA-reeks altijd slechts één hoofdpersoon beschikbaar om mee te spelen.

Deze hoofdpersonen hebben allemaal een andere leeftijdscategorie. Zo is er een jonge zwarte man, een oudere man en een man van middelbare leeftijd speelbaar in GTA V. Die laatste speelt ook de hoofdrol in onderstaande trailer.

Zandbakje spelen

Rockstar heeft deze keer Los Angeles als voorbeeld genomen voor de fictieve stad in de game, dit keer Los Santos genaamd. De sandbox-spelwereld die deze stad inclusief de zuidelijke contreien beslaat is groter dan die van GTA IV, GTA: San Andreas en Red Dead Redemption bij elkaar, staat te lezen in de special van Game Informer.

Er kan net als in GTA IV weer van alles ondernomen worden. Kleren kopen en minigames spelen (zoals darten en poolen bij GTA IV) is weer mogelijk. Ook kunnen er Comedy Clubs worden bezocht. De zee is dit keer niet slechts een levensloze brei aan vloeibaarheid. Met duikuitrusting kan de speler nu ook zwemmend van alles ontdekken.

Omdat er drie hoofdpersonages zijn, heeft Rockstar ook wat concessies moeten doen. Zo is daten niet meer mogelijk in het vijfde deel van de GTA-reeks. Doordat er drie personages zijn, kan er wel gewisseld worden tussen de personages en kunnen ze elkaar ook helpen tijdens missies. Ook schijnen de hoofdpersonen een grotere mate van persoonlijke ontwikkeling doormaken dan in de voorgaande GTA-spellen.

De volgende trailer van de GTA-reeks wordt op op 14 november uitgebracht. Tot nu was er alleen onderstaande trailer en een gelekte poster.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Laatste reactie