abonneren

Warpath

Kortgezegd is Warpath een nieuwe, budgetvriendelijke kloon van ‘Unreal Tournament’. Ondanks dat Warpath een aantal extra’s heeft die Unreal Tournament niet heeft, kan Warpath zich niet genoeg onderscheiden om gamers massaal te laten overstappen.

De achtergrond van Warpath die al het bloedvergieten moet rechtvaardigen is er eentje die we al veel vaker gehoord en gezien hebben. In een sterrenstelsel hier ver vandaan bestaat een planeet die erg mooi is, maar helaas ook een aantal energiebronnen heeft die erg gewild zijn bij de vechtlustige rassen die in de buurt wonen. Deze rassen zijn in Warpath de Human Coalition, de Kovos en de Ohm. ‘The Human Coalition’ is een soort menselijk ras dat voornamelijk bestaat uit supersoldaten die sterk lijken op Halo's Master Chief. De Kovos zijn mechanische krijgers die verdacht veel lijken op de Cylons uit de oude Battlestar Galactica tv-serie. En de Ohm zijn een kopie van de Borg uit Star Trek.

Wapens en Voertuigen

Behalve in hun uiterlijk verschillen de drie rassen ook in het wapenarsenaal dat tot hun beschikking staat. De Ohm/Borg hebben de keus uit vernietigende wapens met indrukwekkende namen als de Violator en de Tyrant. De Kovos/Cylons hebben Vanguards, en Javelins waarmee ze hun vijanden kunnen vernietigen. En de Humans/Master Chiefs hebben de Wolverine en de Judge. Elke van deze wapens kan drie keer geüpgrade worden waardoor ze nog destructiever worden. De rassen hebben daarbij ieder een voertuig waarin ze kunnen rondrijden op zoek naar hun vijanden. De aanwezigheid van bestuurbare voertuigen klinkt echter leuker dan dat het in de praktijk is. De meeste levels spelen zich af in binnenlocaties met allemaal nauwe gangen waar je niet zoveel aan de voertuigen hebt.

Single Player en Multi Player

Net als in andere FPS-games heb je in Warpath de keuze uit de twee speelstijlen ‘Single Player’ en ‘Multi Player’. In de ‘Single Player’-speelstijl is het de bedoeling dat je in verschillende veldslagen de andere twee rassen verslaat. Elk ras begint een gevecht met vijf ‘Faction Zones’. Je verslaat je vijanden door al hun zones te veroveren en onder je controle te houden. Elk ras krijgt aan het begin van elke veldslag ook een aantal C.A.M.s die bepaald worden op basis van het aantal zones die je in je bezit hebt. Wanneer je deze C.A.M.s verovert dan worden je wapens geüpgraded.

Het klinkt allemaal erg ingewikkeld en helaas maken al deze innovaties de game niet echt veel leuker. De mogelijkheid om je wapens te upgraden is leuk, maar daar staat tegenover dat de AI van de bots niet erg hoog is en de 16 levels niet erg uitdagend zijn. Hierdoor speel je Warpath in ‘Single Player’-modus in een paar uurtjes uit.

De ‘Multi Player’-modus onderscheidt zich ook niet genoeg om de overstap van Unreal Tournament te rechtvaardigen. Het resultaat hiervan is dat er maar een kleine gemeenschap van gamers is die online met elkaar aan het vechten is. Wanneer je via het internet of LAN tegen andere spelers wil strijden heb je de keuze uit de speelstijlen ‘Deathmatch’, ‘Team Deathmatch’, ‘Capture the Flag’ en ‘Front Line Assault’.

Grafisch

Grafisch ziet Warpatch er niet slecht uit en op sommige punten ziet de game er beter uit dan zijn populaire voorganger Unreal Tournament.

Installatie perikelen

Warpath komt op twee cd's. In tegenstelling tot andere games waar je gewoon eerst de ene cd installeert en dan de andere, moet je bij Warpath tijdens de installatie constant van cd wisselen. Dit is erg irritant en onnodig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Niet duur
  • Wapens zijn te upgraden
  • Tactischer dan Unreal Tournament
  • Cd's wisselen bij installatie
  • Kloon
  • Rassen verschillen alleen van uiterlijk
  • Saai en onorigineel achtergrondverhaal
Warpath is eigenlijk gewoon een Unreal Tournament-mod. De game is voor een budget-titel zeker niet slecht, het heeft een aantal leuke extra’s - zoals wapens die te upgraden zijn en ‘Faction Zones’ - en grafisch ziet de game er ook iets beter uit dan zijn voorganger. Het is echter niet genoeg om van de game een ‘must have’ te maken en ook als alternatief voor Unreal Tournament overtuigd Warpath niet genoeg.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: