abonneren

Wanted - Weapons of Fate

Wesley Gibson is in rap tempo van een stoffige, suffe kantoorklerk tot een duistere, trigger-happy huurmoordenaar gegroeid. Niet gek als zowel je vader als je moeder dit vak ook in hun bloed hadden. Helaas voor Wesley is zijn vader - die hij nooit heeft gekend - omgelegd door een ander huurling. Reden genoeg om de moordenaar te vinden.
Uiteraard moet hij zijn weg naar de waarheid al schietend afleggen.

Wie de film heeft gezien en verwacht dat Wanted: Weapons of fate het originele verhaal in spelvorm vertelt, komt wellicht bedrogen uit. Het spel gaat verder waar de film eindigt. Wie dus absoluut geen idee heeft waar de film over gaat, zal meer vragen dan antwoorden vinden, aangezien het spel niet echt inzicht biedt in de voorgeschiedenis. Wellicht was een inleidend verhaal een goed idee geweest.

[Vloeiend]
De besturing van Wanted heb je snel onder de knie. Het zijn eigenlijk maar een paar toetsen die de hoofdrol spelen: schieten, wegduiken, lopen, rennen en kogels buigen. Door deze simplistische opzet is het spel erg vloeiend te spelen. Zelfs een kind kan de was doen in Weapons of Fate!
Helaas is dat ook te zeggen over de moeilijkheidsgraad van deze third person shooter. De AI van het spel is namelijk simpelweg slecht. De tegenstanders schieten soms in het wilde weg en blijven gewoon staan als je de laser tussen de ogen richt. En dat doen ze niet alleen in 'easy-mode'. Nu is het prettig om een lage instapdrempel te hebben, maar Wanted gaat hier wel erg ver in.
Behalve de matige AI, heeft Wanted nog drie valkuilen die het spel te gemakkelijk maken: Wesley herstelt veel te snel, er zijn teveel schuilplaatsen en de curving bullets zijn te gemakkelijk te verkrijgen. Met een curving bullet - wie de film heeft gezien, weet al waar we het over hebben - zijn vijanden die achter een hoekje staan, nog steeds om te leggen door de kogel te laten afbuigen. Nu is dit goed uitgewerkt en het ziet er behoorlijk spectaculair uit. Echter, door dit truukje wordt het spel wel erg gemakkelijk. Niet dat Grin, de ontwikkelaar van het spel, dit had moeten weglaten, integendeel, maar het had beter verwerkt moeten worden. Nu hoeft u slechts wat adrenaline op te bouwen, door tegenstanders om te leggen.

[Stotteren]
Hoe vloeiend en snel het spel te spelen is, zo vreemd draait het op ons testsysteem: een overgeklokte QX6850 met 4GB ddr2-1066 en een GTX285. Wij zien op onverwachte momenten de framerate van 120 frames per seconde zakken naar 10 of minder. Erg vervelend als je net kogels om je oren krijgt. En dit gebeurt zowel in Windows XP met directX 9c als in Windows 7 (waar we voor het gemak ook directX 9c op hebben geinstalleerd). Wat ons bij een zoektocht naar de mogelijk reden opvalt, is dat het spel single threaded geprogrammeerd is. Iets wat eigenlijk niet meer kan in deze tijd van quad cores.

Overigens kunnen de framedrops niet het gevolg zijn van de intense grafische pracht en praal. Wanted ziet er prima uit, maar is zeker geen enorme schoonheid. De omgeving oogt aardig, maar we zien af en toe textures die niet af lijken door de grove afwerking en kartelende randen. Zelf bij een resolutie van 1920 bij 1200 waarop wij het spel hebben gespeeld. En datzelfde geldt overigens ook voor de cutscenes die zwaar gecomprimeerd ogen. Jammer.

[Kort]
De speelduur van Wanted is erg beperkt. Een doorgewinterde gamer heeft het zeker in een middag utigespeeld. Een beginner doet er wellicht een dagje over. Nu hoeft dat geen minpunt te zijn, echter Wanted biedt geen online multiplayer optie, of een multiplayer via LAN. En dan is de pret wel erg kort. En als u dan bedenkt dat het spel toch €39.99 kost, is dat middagje duur betaald.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Lage systeemeisen
  • Lage instapdrempel
  • Soepele gameplay
  • Framerates fluctureren
  • Te gemakkelijk
  • Korte gameplay en geen online actie
Wanted is geen slecht spel, maar blinkt nergens in uit. Het is een echte middle of the road shooter die interessant is voor mensen die een simpele shooter zoeken. De doorgewinterde gamer zal geen uitdaging vinden. Daarbij komt dat het spel te kort is en het verder geen online actie biedt. Voor ongeveer €40 zijn er betere shoorters te vinden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord