abonneren

Video on demand-dienst Pathé Thuis nu op Xbox 360

Pathé Thuis komt naar de Xbox 360. De dienst is inmiddels beschikbaar op diverse platforms en biedt meer dan duizend verschillende films die thuis te streamen zijn.

De app Pathé Thuis is vanaf vandaag ook beschikbaar op Xbox 360 voor alle Xbox LIVE gebruikers. Eerder werden al apps voor Smart TV’s en iPad gelanceerd. Daarnaast is Pathé Thuis beschikbaar via het web. De app voor Xbox 360 is nu te downloaden via de apps-pagina op het Dashboard. Het was al bekend dat de filmdienst van Pathé naar dit platform zou komen. Thomas van de Weerd is als Managing Director Pathé Thuis erg verheugd door de lancering.

“Met de lancering op Xbox 360 is Pathé Thuis de eerste VOD dienst in Nederland beschikbaar voor alle type platformen: van laptop tot tablet, van Smart TV tot game console. We zijn enorm trots op de samenwerking met Xbox 360 en blij dat we Xbox 360 gebruikers nu ook de Pathé filmbeleving kunnen bieden”, aldus van de Weerd.

Pathé Thuis biedt films aan voor drie tot zes euro. Sommige films zijn in sd-kwaliteit en andere in hd-kwaliteit. Ook is er een speciale aandacht voor films die in Nederland zijn geproduceerd. Buitenlandse films zijn allemaal voorzien van Nederlandse ondertiteling. Op Xbox 360 kan de app met de controller worden bestuurd, maar ook via handbewegingen met Kinect.

Xbox 360 lanceerde eerder al apps van RTL XL en Eredivisie Live. De Pathé Thuis-app is gemaakt door het Nederlandse 24i Media.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: Xbox 360, Xbox Live, Vod