}
abonneren

Verkoopcijfers Wii U zijn abominabel

Nintendo’s verkoopcijfers over het tweede kwartaal zijn schrikbarend slecht. Er werden wereldwijd maar 160.000 consoles verkocht. In Europa was het aantal verkopen van de oude Wii negen keer zo hoog als die van de Wii U. Toch blijft Nintendo de toekomst fleurig inzien.

Eerder bleek al dat de Wii U geen al te beste start kende wat betreft het aantal verkochte consoles. Nintendo stelde de verwachtingen bij en zelfs toen viel de verkoop nog tegen. Nu is toch wel duidelijk dat de Wii U tot nu toe eigenlijk een aanzienlijke flop is. Sinds november 2012 werden er 3,6 miljoen consoles verkocht. Daarvan werden er in het tweede kwartaal van 2013 slechts 160.000 verkocht. Er kan dus gesteld worden dat de toch al niet erg rooskleurige verkoopcijfers nog eens een flinke duikeling hebben gemaakt.

Van de 160.000 verkochte Wii U’s, werden er in Japan 90.000 verkocht, in de Verenigde Staten 60.000 en in de hele rest van de wereld inclusief Europa slechts 10.000 in drie maanden tijd. Nintendo zelf denkt dat de verkoop wel weer aan zal trekken wanneer er grote titels uitkomen. Zo is Pikmin 3 net gelanceerd. Ook komen er nog een paar grotere klappers aan, namelijk een nieuwe Mario World, Mario Kart en Smash Bros. Voorlopig moeten bezitters van de Wii U daar echter nog even op wachten.

Nintendo’s doelstelling voor 2013 is om 9 miljoen consoles te verkopen. Met dit tempo gaat dat niet lukken. Nintendo heeft in het tweede kwartaal een verlies gedraaid van 88 miljoen dollar. De omzet was 832 miljoen dollar.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, Wii U, verkoopcijfers

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Java Developer - CGI