abonneren

Verkoopcijfers Wii U nog lager dan bijgestelde verwachting

Nintendo lanceerde in november 2012 de Wii U en hoopte in de eerste 5 maanden 5,5 miljoen consoles te verkopen. Na een bijgestelde verwachting van 4 miljoen consoles blijkt nu dat er slechts 3,5 miljoen verkocht werden. De reden is volgens het bedrijf een gebrek aan spellen.

Bij de afsluiting van het afgelopen boekjaar heeft Nintendo moeten constateren dat de verkoop van de Wii U erg tegenvalt. Met 3,5 miljoen verkochte consoles tot 31 maart 2013 kan de Japanse spellenfabrikant niet tevreden zijn. Toen de console uitkwam, werd verwacht dat er 5,5 miljoen Wii U-spelcomputers verkocht zouden worden. Dat aantal werd bijgesteld naar 4 miljoen, toen bleek dat 5,5 miljoen onrealistisch was. Ook dat aantal blijkt nu dus niet behaald.

Nintendo presenteerde de jaarcijfers en gaf tekst en uitleg. De reden voor de tegenvallende Wii U-verkopen is volgens de spellenmaker dat er bijzonder weinig nieuwe games uitgebracht werden. Hoewel de initiële line up genoeg kwantiteit had, was New Super Mario Bros U eigenlijk de enige echte potentiele kaskraker. In de maanden na november kwamen er maar weinig nieuwe spellen uit tot op heden.

Hoewel de verkoopcijfers erg tegenvielen, heeft Nintendo toch een omzetstijging van 45 procent behaald en onder de streep staat een nettowinst. Deze winst heeft het bedrijf echter voornamelijk te danken aan een zwakke Japanse yen.

Nintendo verwacht dat de verkoopresultaten een stuk beter worden zodra er nieuwe spellen gelanceerd zijn. De verwachting van het aantal verkochte Wii U-consoles in de komende twaalf maanden is op 9 miljoen gesteld.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: nintendo, Wii U, Nintendo Wii U