}
abonneren

Vampire - Bloodlines

Zij worden al vele jaren gedwongen in geheimhouding te leven en voeden zich met ons bloed: vampieren. In de 'World of Darkness' worden uw nachtmerries werkelijkheid.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Vampire Bloodlines is de tweede game die gebaseerd is op het populaire 'paper and pen' rollenspel 'Vampire The Masquerade' van uitgever White Wolf. Bloodlines is de eerste game die gemaakt is op basis van de Half Life 2-engine. De verwachtingen zijn dan ook hoog. De populairste roleplay-setting gecombineerd met de kracht van Half Life 2 zou niets anders op moeten leveren dan de ultieme role playing game (rpg).

Heel veel bugs

De eerste indruk van de game valt behoorlijk tegen. Een lelijk intro met haperingen en afschuwelijk slechte animaties vertelt over de problemen waarin ons karakter is verzeild. Opvallend is de schrikbarende hoeveelheid bugs in de game. Na drie uur spelen hebben we al zeker meer dan vijf bugs te pakken. Objecten verdwijnen regelmatig of zijn verkeerd geplaatst en ook loop je de kans vast te komen zitten in de 3D-omgeving. Daarnaast is het spel nog niet honderd procent stabiel, waardoor je het af en toe opnieuw moet starten.
Het kwalijke van dit alles is dat Bloodlines al enige tijd klaar lag op de plank. De game mocht echter niet eerder uitgebracht worden dan Half Life 2 en deze laatste liet nogal op zich wachten. Het is ontzettend jammer dat de makers in die extra tijd geen fatsoenlijke 'playtest' hebben uitgevoerd. Hierdoor maakt het spel een slordige indruk. Inmiddels is er wel een patch beschikbaar die het spel opwaardeert naar versie 1.2. Deze zou een groot deel van de bugs moeten oplossen.

Tegenvallend engine-gebruik

Dat Bloodlines gebaseerd is op de Half Life 2-engine valt nauwelijks op. Alleen de emoties op gezichten laten er een glimp van zien. Bloodlines is grafisch minder mooi dan Half Life 2 en de interactie met de omgeving is erg beperkt, in tegenstelling tot Half Life 2. Het spel is zeker niet lelijk, maar het haalt het niet bij die andere game met dezelfde engine. Opvallend is dat Bloodlines ook in third person view gespeeld kan worden. Iets waarvoor de engine eigenlijk niet helemaal geschikt is.

IJzersterke RPG

Ondanks al deze tegenvallers schuilt er toch een ijzersterke rpg in deze game. De sfeer in het spel is fantastisch en naarmate je verder speelt word je meegezogen in een duistere wereld vol intriges. In het begin moet je een eigen vampier creëren en een clan kiezen. Je hebt hierbij de keuze uit zeven clans, met ieder zijn eigen kenmerken. Zo zijn de Gangrel echte jagers, de Toreador verleidelijk, de Brujah vechtersbazen, de Tremere sluwe magiërs, de Nosferatu lelijke allesweters, de Ventrue geboren leiders en de Malkavians knettergek. De speelstijl van het spel is afhankelijk van welke vampier je kiest en hoe je deze ontwikkelt.
De vele missies zijn op verschillende manieren uit te voeren; diplomatie, intimidatie, verleiding, sluipen of de beuk erin. De mogelijkheden zijn, dankzij het goed uitgewerkte vaardighedensysteem, enorm. Op rpg-gebied kun je met dit spel alle kanten op. Vechten is dan ook minder vanzelfsprekend dan in andere rpg's, en het verhaal kan op vier verschillende manieren eindigen.

Conclusie
We hebben een gemengd gevoel. Ondanks alle minpunten is dit toch een van de beste rpg's op het moment. Maar het had zoveel meer kunnen zijn. Dit spel had de ultieme rpg kunnen worden. Het is dan ook eeuwig zonde dat Activision deze kans heeft laten liggen. Toch is Vampire: Bloodlines een aanrader, maar pas nadat de game gepatched is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI