abonneren

Valve komt met eigen 'Steam Box' game-console

De volgende generatie Xbox en Playstation krijgen er een concurrent bij. Valve gaat een eigen console maken op basis van het eigen Steam software-platform.

Tijdens de Video Game Awards kondigde Gabe Newell als mede-oprichter van Valve aan dat het bedrijf werkt aan een eigen gameplatform. De ‘Steam Box’ zoals het apparaat zou gaan heten, moet volgend jaar uitkomen.

PC-gaming naar de huiskamer

Eerder was er al sprake van plannen in deze richting, maar dat was nog niet bevestigd. De game-console van Valve zal gebruik maken van het software-platform Steam. Het systeem zou werken met een controller en niet met een toetsenbord en muis en bedoeld zijn voor in de huiskamer.

Linux

De Steam Box zou gaan draaien op Linux. De focus ligt momenteel op het stabiel maken van het Steam Linux besturingssysteem. Het OS verkeert nog in de bètafase. Als die fase is afgerond, is Vave voornemens om geschikte hardware bij elkaar te gaan scharrelen.

Volgens Newell zou de Steam Box niet de enige concurrent voor de toekomstige Playstations en Xboxen worden. Er zouden namelijk meer computerfabrikanten met huiskamer-georiënteerde game-platformen komen waar eveneens de Steam software zal draaien.

Bron: Hardware.Info

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: Valve, steam, Concurrent, gameconsole, Steam Box