Trine 2

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Trine blies in 2009 de puzzelplatformer nieuw leven in. Het is altijd moeilijk om voor een vervolggame nog met iets nieuws te komen. Trine 2 maakt dan ook minder indruk dan het origineel, maar biedt wederom een oogstrelende puzzel-ervaring.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Het concept van Trine is leuk: je bestuurt drie karakters, maar kunt er maar één tegelijk gebruiken. Op ieder punt in het level kan je snel switchen naar een van de anderen. De levels zitten vol met puzzels die je met een van de karakters kunt oplossen, waarbij je dus goed moet nadenken welke je nodig hebt. Je speelt met een tovenaar, ridder en dief. Alle drie hebben ze hun eigen speciale vaardigheden. De tovenaar kan objecten laten verschijnen door ze in de lucht te tekenen, de ridder kan vijanden en grote obstakels verslaan en de dief heeft niet alleen een pijl en boog maar kan zich ook met een touw door het level slingeren.

De puzzels in Trine zijn niet al te moeilijk. Er wordt veel met zwaartekracht gespeeld, waarbij je bijvoorbeeld met de tovenaar een brug in evenwicht moet brengen zodat je verder kan. Soms is het even denken met welk karakter je de puzzel op moet lossen, maar daar ben je meestal snel uit. Waar je in de vorige game bijna alle puzzels met de tovenaar op kon lossen door eindeloos veel objecten te tekenen, is die balans nu wat beter, maar hij is nog steeds verreweg het nuttigst van de drie.

Grafisch is Trine erg mooi. Het is een sidescrolling platformspel, wat in houdt dat je niet in 3D speelt. De omgevingen zijn echter wel prachtig uitgewerkt, en op bepaalde momenten zie je vijanden wel vanuit de voor- of achtergrond het spel in komen. De sprookjeswereld waar het verhaal zich in afspeelt wordt mooi tot leven gebracht met zeer kleurrijke levels die je soms echt rustig kunt bekijken. De systeemeisen zijn niet zwaar: op ons twee jaar oude gamesysteem lukt het om alles in de allerhoogste kwaliteit op het scherm te toveren.

Hoewel je met één speler alle drie de karakters bestuurt, werkt Trine even goed als co-op spel. De drie karakters kunnen ook door drie verschillende personen bestuurd worden, als co-op op dezelfde pc of (nieuw in dit deel) online via Steam. Erg leuk, maar zorg wel voor een goede voicechat-verbinding, dat scheelt een hoop frustratie bij het gezamenlijk oplossen van puzzels.

Leuke puzzels, geweldige graphics: heeft Trine geen nadelen? Lang is het spel in ieder geval niet. De vorige speelde je in een uur of 6 tot 7 uit, dit deel is niet veel langer. En hoewel het er allemaal heel mooi en sprookjesachtig uitziet, gaat het bijpassende brave commentaar van de karakters na een tijdje wel vervelen. Het had í­ets donkerder gemogen, zowel qua commentaar als qua kleurenexplosie die je in ieder level te verwerken krijgt.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • grafisch mooi
  • interessante puzzels
  • leuke co-op
  • kort
Voor het weinige geld dat Trine 2 kost heb je een zeer vermakelijke puzzelplatformgame die er ook nog eens prima uitziet. Een absolute aanrader!

 

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Games

Tags: