abonneren

Trapped Dead

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Zombie-games zijn populair. We hebben zombie shooters, survival horrorgames met zombies, zombie hack ’n slash games, en sinds kort hebben we nu ook de zombie rts. Iceberg presenteert Trapped Dead.

In Trapped Dead speel je een groepje overlevend van een zombie epidemie. Je begint het spel met één hoofdpersoange, maar als snel verzamel je meer overlevenden. Zo wordt Trapped Dead gevormd tot een squad-based-strategygame waarin je de overlevenden veilig door de door zombies overspoelde levels moet loodsen.
 

Ode aan de zombiefilm

De game is gebaseerd op de vele foute zombiefilms die in omloop zijn, en elk cliché wordt heerlijk aangegrepen. Er is een onbekend virus vrijgekomen en de wereld staat op zijn kop. De hoeveelheid zombies in de game is aanzienlijk, dus het loopt meestal fataal af als je met je helden direct de confrontatie opzoekt. Slimmer is het om de zombies los te weken van de horde en ze individueel of in kleine groepjes aan te pakken. Dat kan met honkbalknuppels, bijlen en diverse geweren. Zombies zijn gelukkig niet slim en redelijk gemakkelijk weg te lokken van hun ondode collega’s.RTS met savepoints

De moeilijkheidsgraad van Trapped Dead kan best pittig zijn. De game kan dan ook niet op elk moment opgeslagen worden, maar werkt met vaste savepoints die ook nog eens maar één keer gebruikt kunnen worden. Er zitten soms behoorlijke afstanden tussen deze savepunten, en als één personage bezwijkt aan zijn verwondingen, dan is het spel afgelopen en moet je vanaf het laatst gebruikte savepoint opnieuw beginnen. Doodgaan kan dus erg frustrerend zijn.Tactisch te werk

Door de ongenadige moeilijkheidsgraad word je overigens wel gedwongen tactisch te werk te gaan. En als je dat doet, dan merk je dat de zombies op zich wel goed te bedwingen zijn, zolang je voorzichtig bent. Het geeft voldoening om met de ene held een zombie af te leiden, terwijl de andere zijn hersens inslaat. Wel jammer is dat het pathfindingsysteem van de helden niet altijd handig is. Zo volgen alle helden standaard de actieve held, wat soms tactisch domme situaties oplevert. Ook het beschieten van zombies met pistolen en geweren gaat af en toe mis. Niks erngstigs, maar je moet er wel alert op zijn.

 

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Origineel
  • Tactiek wordt beloond
  • Pathfinding is matig
  • Eenmalige savepoints
  • Schietinstructies gaan wel eens mis
Trapped Dead is een spannende rts-game dat mede door zijn moeilijkheidsgraag aanzet tot tactisch nadenken en spelen. Het is leuk om de zombies te slim af te zijn en de levels te doorkruisen met een spoor van zombielijken. Toch zijn er wel wat minpuntjes in de game, waaronder de matige pathfinding, waardoor hij net geen vier sterren verdiend.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie