abonneren

Trainz Simulator 2010

Modeltreintjes zijn bij zowel kinderen als ouderen populair. Voor de serieuze treinenfan die ook van computers houdt zijn er simulatieprogramma's – Trainz Simulator 2010 valt echter niet in deze categorie.

De ondertitel van Trainz is Engineers Edition, waar de vorige versie nog als World Builder-editie werd gepresenteerd. Het idee is hetzelfde: met beiden kunt u met uitgebreide mogelijkheden een spoorlijn bouwen, om er vervolgens met verschillende treinen op te rijden. De spoorlijnen en de omgevingen zien er aardig uit, mede dankzij het inbouwen van SpeedTree, waardoor de weergave van bomen erg verbeterd is. Wat betreft de graphics is echter droefheid troef. De treinstellen zelf zijn wisselend van kwaliteit en sommige animaties, zoals bij een crash, zijn amper uitgewerkt, waardoor treinen door elkaar rijden (maar u toch niet verder kunt, omdat u 'gecrasht' bent).

Bij Trainz worden verschillende routes meegeleverd die sterk in kwaliteit verschillen. Er zijn gelukkig wel veel tutorials beschikbaar en het programma beschikt zowel over een beginners- als een expertmodus, zodat u al binnen de minuut aan de slag kan. Storend is de halfslachtige vertaling, die zorgt voor teksten die buiten hun tekstvak vallen of juist onvertaalde tooltips. Ook worden patches van de Engelse Trainz-pagina aanbevolen, die niet relevant zijn voor de door ons geteste, nieuwere versie. Ook stelt de installatiewizard de Easy Computing-webpagina als homepage in, tenzij u al in de launcher een vakje uitvinkt, een methode die we kennen van de betere adware-leveranciers.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • modeltreinbanen bouwen
  • slechte graphics
  • slechte vertaling
  • realisme ontbreekt vrijwel compleet
Hoewel Trainz wordt aangeprezen door Easy Computing als de meest realistische treinsimulator van dit moment, valt de realiteit ons tegen: van een waarheidsgetrouwe simulatie is geen sprake. Als u het programma beschouwt als een modeltreintjesprogramma en dan ook nog de grafische onvolkomenheden weet te negeren, is er wel enig plezier mee te beleven. Zijn pretenties maakt Trainz Simulator 2010 echter niet waar.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie