abonneren

Toy Story 3

Toy Story 3 draait momenteel in de bioscoop en zal hoogst waarschijnlijk weer een dikke hit worden. Natuurlijk hoort daar ook een game bij en zo komen we bij Toy Story 3 – The Videogame. Het leuke van de PC versie van deze game is overigens wel dat deze slechts 20 euro kost in tegenstelling tot de gebruikelijke 60 euro op de Playstation 3 en Xbox 360.

Toy Story 3 is een kidsgame waarin gespeeld kan worden als Buzz, Woody en Jessie. De game is een typisch 3D platform adventure waarbij spullen verzameld moeten worden en levels één voor één afgewerkt moeten worden. De game is zowel in het Engels als in het Nederlands te spelen, hoewel wel bij de installatie gekozen moet worden in welke taal er gespeeld gaat worden.

Met z'n tweeën

Leuk is dat Toy Story 3 met z'n tweeën tegelijk gespeeld kan worden. De game ondersteunt besturing via het toetsenbord en de muis en via de gamepad. Het is alleen wel jammer dat de game standaard uitgaat van toetsnummers op de gamepad. Mocht je dus met een Xbox 360 controller for Windows spelen, dan is het gokken welk nummer nu bij welke Xbox toets hoort. Elk karakter heeft zijn eigen specialiteit in Toy Story 3. Zo kan Woody met zijn lasso slingeren, Jessie acrobatische sprongen maken, en Buzz kan andere figuurtjes gooien naar locaties waar zij normaal gesproken niet kunnen komen.

Matige port

Toy Story 3 is natuurlijk ook uitgekomen voor de consoles en het lijkt er op dat de PC minder aandacht heeft gekregen. Zo worden de hoogste resoluties niet ondersteund – gamen op 1980x1020 is bijvoorbeeld niet mogelijk – en zien de graphics er niet echt spectaculair uit. De tussenfilmpjes vertonen zelfs blokjes en dat kan tegenwoordig toch eigenlijk niet meer. De sfeer is daarenten wel goed gegrepen met de authentieke figuren, muziek en stemmen.

Missprongen

Toy Story 3 zal het 3D platform genre niet naar een hoger niveau tillen. De bekende trucjes worden uit de trukendoos gehaald en zoals gebruikelijk bij een 3D platformer zijn er ook weer de camera problemen. In theorie is de camere volledig te draaien, maar in bepaalde situaties laat de game dit afweten met als gevolg dat je niet goed kan zien waar je naartoe moet. Dit kan een misstap of sprong tot gevolg hebben wat af en toe wel eens frustrerend kan zijn. Gelukkig heb je een oneindig aantal levens en word je na je dood maar een klein stukje teruggezet. Mocht je er overigens niet uitkomen hoe je een level moet voltooien, dan kun je gebruik maken van het ingebouwde hint systeem. Deze kan tips geven of als je dat wilt je stap voor stap uitleggen wat je moet doen om het level te voltooien.

Open level

Naast de standaard levels kent Toy Story 3 ook nog een andere spelmodus waarin je in een oud western-dorpje allerlei missies kan uitvoeren. Dit level speelt als een ‘free-roaming’ game waarin je voornamelijk allerlei spullen moet verzamelen en waarin je ook races kan doen met Bullseye, het paard van Woody. Met de spullen die je verzamelt kun je de open wereld met enige mate aanpassen door aan de diverse huizen allerlei zaken te plakken zoals bijvoorbeeld de vinnen van Nemo. Voor kinderen is dit wellicht leuk maar eigenlijk heeft het weinig om het lijf.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • leuk voor kinderen
  • authentieke sfeer
  • niks bijzonders
  • camera problemen
  • matige pc omzetting
Toy Story 3 is typische film-game die niet echt slecht is maar ook zeker niet boven de massa uitspringt. Voor jonge gamers is Toy Story 3 waarschijnlijk leuk genoeg maar de oudere, meer kritische gamers, kunnen Toy Story 3 rustig laten liggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: