abonneren

TMNT

De Turtles zijn weer terug van weggeweest. Zowel op het witte doek als op de computer. De nieuwste film simpelweg TMNT (Teenage Mutant Ninja Turtles) genaamd krijgt natuurlijk zijn eigen game. Deze spring en knok game komt uit voor alle bekende platformen en is vooral op kinderen gericht.

Soepele gameplay

De gameplay is soepel en toegankelijk en de game is niet al te moeilijk. Je bestuurt één van de vier turtles (Leonardo, Donatello, Michaelangelo of Raphael) en elke turtle heeft zijn eigen specialisme. Zo heeft Raphael een woede meter, kan Donatello zijn Bo (vechtstaf) gebruiken als polstok en kan Michaelangelo zijn nunchuks gebruiken als helikopter waardoor hij met gemak verder kan springen dan de andere schildpadden. Leonardo is het beste allround karakter en in gevechten is hij het meest effectief.

Schildpadden met Perzisch bloed

Je kunt een level op verschillende manieren doorlopen hoewel de grote lijn hetzelfde blijft. De game voert je voornamelijk langs de straten van New York en er moet dan ook veel gesprongen en geklauterd worden. Hierbij lijken de turtles in de leer geweest te zijn bij Prince of Persia aangezien een hoop bewegingen regelrecht uit deze game lijken te komen. Denk aan muren klauteren, rondslingeren aan stokken en langs de muren rennen. Voor mensen die altijd in ravijnen vallen in games is het goed om te weten dat deze bij TMNT niet altijd dodelijk zijn. De game is ook behoorlijk vergevingsgezind en het speelt dan ook zeker makkelijker dan Prince of Persia. De speciale bewegingen zijn soms zelfs iets té gemakkelijk waardoor dit juist averechts werkt.

Foots en klonen

Natuurlijk kom je zoals het hoort in een turtles game ladingen foot-soldiers tegen die er allemaal hetzelfde uitzien. Behalve foot-soldiers kom je ook andere vijanden tegen zoals bijvoorbeeld gangs. Het is jammer dat deze net als de foot-soldiers allemaal gekloond lijken te zijn. Bij de foot-soldiers is het begrijpelijk en hoort het zelfs zo. Maar bij de andere vijanden hadden we liever meer variatie gezien. Verder zijn de vijanden redelijk dom en de gevechten alles behalve moeilijk.

De kracht van familie

Een leuk detail is dat je met alle vier de turtles kunt spelen. Met een druk op de knop kun je wisselen van turtle zodat je van ieders bijzondere eigenschap op het juiste moment gebruik kunt maken. Ook kun je ze met elkaar samen kan laten werken via een druk op de knop. Deze samenwerking levert de nodige punten op wat goed is voor je familieband. Zo kun je bijvoorbeeld verder springen door de hulp van een andere turtle in te roepen als je in de lucht bent. Eén van de turtles zal je dan nog een extra slinger geven zodat je verder komt. Dit kan natuurlijk ook verkeerd gaan en als een speciale 'brother-move' mislukt verliest de familieband punten. Verlies je teveel punten dan zullen turtles (Raphael als eerste) vertrekken en kun je niet van hun speciale vaardigheden gebruik maken. Na verloop van tijd keren ze weer terug in het team.

Multiplatform

Grafisch gezien is TMNT niet bijzonder. Het zijn typische multiplatform graphics waarbij de vijanden wel aan de lelijke kant zijn. De tussenfilmpjes zien er wel goed uit en komen direct uit de nieuwste film. Een pluspunt wat ons betreft. Wel missen we een multi-player optie. Deze zit alleen op de handheld versies van de game. Dat is erg jammer, aangezien deze game zich prima geleend had voor een 'drop in/ drop out' multiplay zoals we dat bij Lego Starwars en Eragon hebben gezien. Een gemiste kans wat ons betreft. Verder werkt de game probleemloos onder Windows Vista.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Toegankelijke gameplay
  • Niet al te moeilijk
  • Brother-moves
  • Geen spectaculaire graphics
  • Geen multiplay
  • Eentonige vijanden
TMNT is geen opzienbarende game en zeker geen hit. Echter bevat die wel degelijk leuke elementen en is die vermakelijk genoeg voor (mini) Turtle fans.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie