abonneren

Thief 4 bevestigd voor PS4 en Xbox 720

De stealthgame Thief krijgt na tien jaar eindelijk een opvolger. Square Enix heeft bevestigd dat Thief 4 zal worden uitgebracht voor de volgende generatie spelcomputers.

Thief heeft vanaf de jaren negentig tot en met 2004 een belangrijke rol gespeeld in het stealthgenre. De laatste keer dat de game zijn opwachting maakte was met het uitbrengen van Thief: Deadly Shadows. Dit was destijds een geweldige sfeervolle en vermakelijke game die tot groot verdriet van de fans werd ondergesneeuwd door andere spellen. Vele games hebben leentjebuur bij de Thief-serie gespeeld, waaronder Dishonored van de computerspelfabrikant Bethesda.

The City
De game speelt zich af in de straten van The City waar een groot verschil is tussen arm en rijk. De armen worden onderdrukt en geconfronteerd met ellendige omstandigheden. De gamer speelt de meesterdief Garrett in een avontuur die zich in first-person afspeelt. De speler kan grotendeels zelf bepalen hoe hij de game speelt.

De leiding over het nieuwe Thief-project is met Eidos Montreal in goede handen. Dit is dezelfde studio die verantwoordelijk is voor de game Deus Ex: Human Revolution, dat bij de reviewers zeer hoge ogen gooide. De studio denkt met Thief een kostbaar bezit in handen te hebben. 'Fans denken nog met liefde terug aan de eerdere games. We willen de essentie van de games behouden. Daarin hebben we bij Eidos Montreal ervaring opgebouwd, terwijl we Thief ook willen introduceren bij een volgende generatie gamers', aldus Stephane D’Astous, de general manager van Eidos Montréal. 'Ons doel is om de ervaring van de meesterdief Garrett te geven en de game rond dit kerngegeven op te bouwen.'

In de onderstaande video kun je alvast de sfeer proeven die met deze nieuwe Thief zal worden neergezet:

Bron: Forbes

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Games

Tags: Xbox 720, games, PlayStation 4

Nieuws headlines

Laatste reactie