abonneren

The Next Big Thing

Point-and-click-adventure-gamers hebben op zich niets meer te klagen. Er komen genoeg games uit voor hun genre, alleen willen de graphics nog wel eens wat te wensen overlaten. Ontwikkelaar Pendulo Studios staat bekend om zijn adventures die grafisch wél heel mooi zijn, zoals The Runaway reeks. The Next Big Thing is hun nieuwste creatie.

Het thema van deze point-and-click-adventure is 'bizar'. Het verhaal is bizar, de karakters zijn bizar en de algehele setting is... bizar. Je speelt 2 journalisten die in een complot in de Hollywood-horrorwereld duiken waarin echte monsters de hoofdrol spelen.
 
Klik maar raak

The Next Big Thing bevat de vertrouwde point-and-click-gameplay waarbij van alles verzameld en gecombineerd moet worden om puzzels op te lossen. Helaas zitten daar af en toe ook wat onlogische combinaties tussen, wat weer te wijten is aan de bizarheid van de game. We vinden dit, ondanks dat het in de setting past, wel een minpunt. Eindeloos combinaties aanklikken gaat snel vervelen in een adventure-game.Hulpmiddelen

Wel bevat de game de nodige hulpmiddelen. Zo heb je een 'hotspots'-knop die alle interactieve elementen op het scherm laat zien en een hint-systeem. Het hint-systeem geeft, zoals de naam al aangeeft, alleen maar een hint. Verwacht dus geen oplossingen. Op zich is dat natuurlijk hartstikke goed, maar van ons hadden de hint net iets uitgebreider mogen zijn. Al deze hulpmiddelen zijn overigens ook uit te schakelen, wat voor de hardcore adventure-liefhebbers natuurlijk belangrijk is.Belachelijke dialogen

De dialogen in de game zijn ronduit belachelijk en in onze mening geforceerd leuk. Er zijn zeker mensen die juist dit soort absurditeiten erg waarderen, maar wat ons betreft ligt de humor er iets te dik bovenop. Ook zie je sommige grappen van mijlenver aankomen. Als je niet van dit soort dialogen houdt, dan is het doorwerken van conversaties een moeizame klus. Ga dus goed bij jezelf na tot hoever jouw gevoel voor humor gaat.

 

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • grafisch schitterend
  • hotspot functionaliteit
  • af en toe onlogische puzzels
  • bizarre humor zal niet iedereen aanspreken
  • hint-systeem had iets uitgebreider gemogen
Je moet een liefhebber van bizarre, nergens op slaande humor zijn, wil je van The Next Big Thing kunnen genieten. Ons kon het in ieder geval weinig bekoren.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie