abonneren

The Kingdom of Loathing

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Speelt u graag online rollenspellen, maar bent u uitgekeken op mooi uitziende, maar doodsaaie, spellen als World of Warcraft of Everquest? Dan is Kingdom of Loathing misschien iets voor u.

Kingdom of Loathing (KoL) is een culthit op het internet. Op dit moment beleven meer dan 130.000 mensen avonturen in de Seaside Town of op Mount Noob, en er komen er per dag ongeveer 1000 bij.
Het concept is bekend: een avonturier gaat op reis, bestrijdt monsters, vindt schatten en leert allerlei vaardigheden. De wereld is echter zeer verschillend van de meer conventionele online rollenspellen. U kunt kiezen uit karakterconcepten als Pastamancers, Accordeon Dief, Schildpad Temmer of Disco Bandiet en u zult moeten vechten tegen monsters als een 'vijandelijk blik asperges' of de 'grafschende zombies', die zich ophouden in de Misspelled Cemetary. Net als bij andere mmorpgs kunnen spelers alleen of gezamenlijk in gilden of clans de wereld verkennen.
Het grootste gedeelte van het spel bestaat uit het vechten tegen verschillende vijanden. De rest is een leuke mix van rare puzzels en het beheren van de spullen in je rugzak. En natuurlijk is er het fabriceren van allerlei materiaal; een activiteit die in de meeste mmorpgs vreselijk saai is, maar op de een of andere manier leuk blijft in KoL.

KoL avonturier

Hebt u extra hulp nodig? Zoek dan een huisdier. Bepaalde spullen kunnen in een terrarium geplaatst worden. Als u geluk hebt, dan komt daar een huisdier uit. Deze huisdieren kunnen u bepaalde krachten geven, zoals hitpoints in een gevecht, de lichamen van verslagen tegenstanders opeten, of magische energie. De puzzels zijn niet al te moeilijk, maar lijken ingewikkeld doordat ze zo bizar zijn. Gelukkig krijgt u soms suggesties. Zo moet een bepaalde vijand afgeleid worden. Hiervoor moet u zich verkleden. Een andere puzzel kan worden opgelost worden door bepaalde perkamenten rollen te combineren. Als u het allemaal niet meer weet, dan kunt u naar de forums van Asymmetric om tips te krijgen. Alleen krijgt u die niet op een normale manier (dat zou te makkelijk zijn), maar in de vorm van een Japanse haiku.

Humor

De humor in het spel komt grotendeels door de surrealistische teksten. De valuta is geen goud maar vlees. Vlees is ook het plakband van het koninkrijk en je kunt het gebruiken om spullen samen te voegen of als brandstof voor allerlei voertuigen. Woordgrappen zijn zelden tenenkrommend, maar meestal tegenstanders. Erg leuk is ook dat u het ene moment in een Zork-hommage zit en het volgende moment een parodie op Final Fantasy speelt.

Interface

De interface is simpel. Meestal hoeft u alleen met de muis te wijzen en te klikken. Navigeren? Wijs en klik. Handeldrijven? Wijs en klik. Vechten? Wijs en klik. Maar vreemd genoeg blijft het leuk, misschien wel doordat het zo simpel is.

Conclusie
KoL is een leuke parodie op mmorpgs als World of Warcraft en Everquest. Het is net zo verslavend en heeft een even fanatieke online community. Als je genoeg hebt van het eindeloos afhakken van steeds terugkerende goblins en eindelijk eens een echt leuk spel wil spelen, dan is Kingdom of Loathing een echte aanrader.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie