abonneren

The Club

The Club gaat over een geheime sociëteit waarbij de rijkste mensen ter wereld hun geld vergokken in moderne gladiatorgevechten. Acht ruige deelnemers doen op afgelegen plaatsen een wedstrijdje wie de meeste slachtoffers kan maken.

Hail and Kill!

Met een geweer in de aanslag ren je door diverse levels, negen van de tien keer van A naar B, terwijl je uit zoveel mogelijk bewakers het leven moet knallen. The Club is een rechttoe-rechtaan shooter die je speelt in de derde persoon. Het verhaal in 'The Club' is bijzaak. Dat is wel jammer, want de sfeer die de intro weet te creëren doet je wel verlangen naar een stoer verhaal waarin knallen en vrijheid een grote rol spelen. Helaas dus...

Burnout Club?

Qua presentatie en menu-interface lijkt The Club erg op de racegame Burnout. Zo werkt het unlocken van nieuwe levels op exact dezelfde wijze, hoewel je bij The Club niet eens als winnaar uit de bus hoeft te komen. Het enige wat je moet doen is in de Tournament modus de diverse levels overleven. Elk gebied bestaat uit een aantal tracks met verschillende uitdagingen. Deze uitdagingen bestaan uit Sprint; je moet de uitgang halen en zoveel mogelijk slachtoffers maken, Siege; waarin je hele ladingen vijanden voor je kiezen krijgt voor een bepaalde tijd, Time Attack; waarbij je een x aantal rondjes moet maken door het level binnen een bepaalde tijd waarbij je per kill weer noodzakelijke extra tijd krijgt, Survivor; overleef de gestelde tijd en blijf binnen een bepaalde zonde of wordt opgeblazen, en Run the Gauntlet; welke gelijk is aan Sprint maar dan met een tijdslimiet. De levels zijn niet heel spannend en weinig orgineel. Ook zijn ze relatief klein en is er weinig interactiviteit hoewel het wel mogelijk is over hekken heen te springen en dat soort dingen.

Erg Simpel

The Club is simpel qua opzet. Misschien wel te simpel, hoewel de mogelijkheid om combo-kills te scoren verslavend kan werken. Bij elke kill zie je een combometer welke langzaam leegloopt. Maak je nog een slachtoffer voordat de meter leeg is, dan scoor je een combo en de geoefende shooter zal dus ellelange combo's kunnen maken in de diverse levels. Ook leuk zijn de verschillende bonuspunten die je kan scoren als je aan een bepaalde voorwaarde voldoet. Voorbeelden hiervan zijn Headshots, Crackshots (van lange afstand), Multikill en Last Bullet kills. Echter is er behalve de vele verschillende manieren van combo's en punten scoren niet meer diepgang te vinden in The Club.

Next Gen

De graphics zien er geweldig uit en mag zichzelf gerust 'next gen' noemen. De muziek rockt lekker uit je speakers en de sfeer van een stoere shooter wordt goed neergezet. De game is ideaal om even een kwartiertje weg te knallen. Op multiplayergebied zal The Club meer aanslaan dan bij single players. Maar daarvoor moet je wel een betaald Live abbonnement hebben. Mensen met een Xbox Live Gold abbonnement kunnen gelijk gebruik maken van deze dienst en hoeven niet nogmaals een Live abbonnement af te sluiten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • mooi weergegeven
  • recht toe recht aan schietactie
  • vele verschillende manieren om extra punten te verdienen met je kills
  • weinig tot geen diepgang
  • online multiplay vraagt om een Live abbonnement
The Club is zeker geen onaardige titel. Het is hardcore schieten en pompende actie. Niets minder, maar ook niet meer. En dat is nou net jammer, want iets meer diepgang was zeker welkom geweest.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie