abonneren

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

In 2004 trad acteur Vin Diesel voor het eerst op in de game Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay. Nu in 2009 is het tijd voor het vervolg en mogen we weer de koelbloedige killer Riddick spelen.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Riddick is met een maat ontsnapt uit Butcher Bay en zijn schip zweeft ergens diep in de ruimte, terwijl de bemanning in 'cryosleep' ligt. Natuurlijk gaat er iets fout en wordt Riddick op tijd wakker voordat de hel losbreekt. Riddicks ruimteschip wordt gekaapt door piraten en Riddicks maatje wordt gevangen genomen.

Sluipen in de duisternis

Al snel sluip je als Riddick al moordend door het vijandelijke schip: de Athena. Riddick is namelijk een koele killer en is zeer berucht in het heelal. De gameplay komt sterk overeen met die van zijn voorganger. Het is een sluip-adventure-shooterspel dat je speelt in de eerste persoon. Alleen als je klimt zie je Riddick in de derde persoon. Helaas is dit niet in te stellen. Opnieuw moet je gebruikmaken van de duisternis waarin Riddick zich thuis voelt, om zo je vijanden te verrassen en genadeloos af te maken. Handig is dat je Riddicks speciale zicht kunt inschakelen, waardoor je in het donker kan zien.

Ietwat gedateerd

Hoewel het spel zeker vermakelijk en spannend is, voelt de gameplay enigszins gedateerd aan. Het spel speelt zo goed als hetzelfde als Escape from Butcher Bay. Het is dan ook niet mogelijk dekking te zoeken als je in een vuurgevecht zit. Een feature die we in modernere schooters wel tegenkomen. Nu is deze game weliswaar geen volwaardige shooter, maar is het toch jammer dat je als stoere Riddick zijnde toch enigzins gehandicapt bent door achterhaalde gameplay. Ook spelen de hand tot hand gevechten wat stug. Het is jammer dat men het vechtsysteem niet heeft verbeterd en dat er dus weinig innovatie te vinden is. Gelukkig is de moeilijkheidsgraad wel direct aan te passen als een bepaald gevecht te moeilijk is. Wel tof is dat Riddick hele gave moves tot zijn beschikking heeft om vijanden uit te schakelen. Zo kan hij in één vloeiende beweging een vijand omleggen met zijn eigen geweer.

Mooie bonus

Een mooie bonus is dat de voorganger 'Escape from Butcher Bay' ook in dit spel verwerkt zit. De ontwikkelaars hebben deze game zelfs met de nieuwe engine opnieuw opgebouwd zodat deze grafisch niet onderdoet voor zijn opvolger. Grafisch is Assault on Dark Athena overigens niet heel bijzonder terwijl er wel een vrij zwaar systeem nodig is om de game soepel te draaien.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Vin Diesel!
  • sluipen in het donker is cool
  • dynamisch van moeilijkheidsgraad wisselen
  • stoere moves
  • weinig innovatie
  • grafisch niet opzienbarend
  • af en toe stugge gevechten
  • meer van hetzelfde
The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena is voor Vin Diesel-fans zeker een aanrader, maar lijkt qua gameplay wel veel op zijn voorganger. Heb je nooit zijn voorganger gespeeld, dan is dit een mooie gelegenheid aangezien je deze er gratis en opgepoetst bij krijgt. Voor shooterfans is de game wellicht te traag.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: