}
abonneren

The Battle for Middle-Earth

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Lord of the Rings-Trilogie is al lang en breed uit de bioscopen verdwenen, maar de merchandise blijft komen. Ook EA kan er geen genoeg van krijgen.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

The Battle for Middle Earth is een real time strategy game die alle drie de films voor zijn rekening neemt. Aan het begin kun je kiezen voor een goede campaign met de Fellowship, of een slechte campaign met Saruman en kornuiten. Er zijn dus twee verhalen te spelen. Wij kiezen natuurlijk voor de helden en beginnen met de Fellowship in de ruïnes van Moria om daar de strijd aan te gaan met vele goblins en uiteindelijk de Balrog.
Na deze missie begint het spel pas echt. Op de kaart kun je een missie kiezen. De meeste van deze missies hebben niet meer diepgang dan 'search and destroy'. De verdere loop van het verhaal wordt beïnvloed door welke missies je kiest en hoe je het er van afbrengt. Het filmscript hoeft dus niet 100 procent gevolgd te worden en je bepaalt zelf het verloop. Zo heeft bij ons Boromir, de held met de hoorn die oorspronkelijk in film één stierf, bij ons nog meegevochten in de strijd om Helms Deep, dat in film twee aan de orde kwam.

EA's licentie-gekte

Voor LOTR-fans is dit spel een feest van herkenning. EA weet als geen ander licenties maximaal te benutten. Zo bevat de game stemmen van de authentieke hoofdrolspelers, de officiële soundtrack en zijn er tijdens belangrijke gebeurtenissen in het spel filmfragmenten te zien. Dit alles zorgt voor een filmische speelervaring. De graphics zijn erg mooi gemaakt met prachtige animaties; ruiters vallen van hun paarden en krabbelen weer op en manschappen juichen en feesten bij overwinningen. De cutscenes tussen de missies door zijn jammergenoeg houterig en wazig. Hier hadden wat ons betreft ook filmfragmenten gebruikt moeten worden.

Domme helden

Voor strategiefans is het minder feest. Het spel is erg gericht op het grote publiek. Dit is niet slecht, maar voor strategiefans nadelig. Er is maar één type resource en het aantal verschillende gebouwen en manschappen is zeer beperkt. Maar het ergste is de intelligentie van de speelfiguren. Die is je ergste vijand. Zo staan helden en manschappen rustig pauze te houden terwijl ze met tientallen pijlen worden bestookt. En helden hebben vaak de neiging een eigen leven te gaan leiden en bevelen te negeren. Hierbij schuwen ze het gebruik van speciale krachten niet, zodat wanneer je ze wilt gebruiken niet beschikbaar zijn. Als je niet oppast sterft een held dus door zijn eigen stomme fout. Door deze lage intelligentie worden de veldslagen, die bijzonder groot kunnen zijn, wel erg chaotisch.

Conclusie
Voor Lord of the Rings fans die er maar geen genoeg van kunnen krijgen is dit een prachtige game om de film nog eens dunnetjes over te doen. Mensen die voor uitdaging en strategie gaan kunnen maar beter verder zoeken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI