abonneren

Terminator Salvation

In de game Terminator Salvation neem je de rol aan van John Conner voordat de film begint. Je hebt dus niets te maken met de andere held van de film: Marcus. Hiermee belooft de game een niet standaard filmlgame te zijn. Kan Terminator Salvation dat waarmaken?

Weinig

Terminator Salvation is een shooter die je speelt in de derde persoon. Het thema van deze Terminator game is 'weinig'. Er is weinig variatie in gameplay, weinig vijanden, weinig verschillende wapens en met maar hooguit 5 a 6 uur speeltijd is de totale speelduur van deze game dus ook weinig. Je speelt John Conner die op het punt staat zijn leiderschapscapaciteiten te ontdekken. Het verhaal draait om een reddingsmissie waarin John diverse mensen probeert te redden uit het hart van het hoofdkwartier van Skynet.

Dekking!

Al met al stelt de game niet zoveel voor en dat is best jammer. Grafisch ziet het spel er namelijk best oke uit en de Terminator sfeer is goed gegrepen en in beeld gebracht. Wel jammer is dat John niet dezelfde stem heeft als in de film. Verder is het zoeken van dekking leuk geïmplementeerd. Op spectaculaire wijze tuimelt John van dekking naar dekking om zo zijn vijanden in de flank aan te vallen. Dit is overigens maar bij één type vijand noodzakelijk, maar deze krijg je wel vaak op je dak. In het spel heb je namelijk in totaal maar met een handjevol verschillende vijanden te maken. Weinig dus.

Schieten, schieten, schieten

In Terminator Salvation wordt veel geschoten. Zo worden de derde persoons schietpartijen afgewisseld met eerste persoons schietpartijen waarin je plaats neemt in een turret, om vervolgens diverse vliegtuigen en motors aan flarden te schieten. Op zich zijn deze schietpartijen wel vermakelijk en goed uitgevoerd, hoewel het wel allemaal meer van hetzelfde is.

Replay?

Op zich kijken we bij PCM vaak niet naar de replay waarde van een game. We richten ons voornamelijk op volwassen gamers, en deze zijn vaak allang blij als ze een spel uitgespeeld krijgen in de weinige tijd die ze hebben. Echter had Terminator Salvation wel wat meer 'replay value' kunnen gebruiken. De game is namelijk verschrikkelijk kort. In één avondje is de game wel uitgespeeld. Als er dan vervolgens geen geheimen te 'unlocken' zijn dan is de enige replay value dat je het spel in coöp-modus kunt spelen. Echter kan dit alleen offline via de split-screen methode. Niet via internet of Lan wat toch wel een blunder is. Een andere blunder zit richting het einde van het spel. Opeens heeft John namelijk dan de controle gekregen over een gigantische gevreesde machine genaamd de 'Harvester' zonder dat er enigzins uitgelegd wordt hoe dit komt. Je krijgt bijna het gevoel dat je een leveltje gemist hebt. En dat is echt jammer, want de Harvester leende zich prima voor een spectaculaire 'boss-fight'. Maar boss-fights schitteren door afwezigheid in Terminator Salvation.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • leuk dekkingssysteem
  • goede sfeer
  • te weinig van alles
  • geen officiële stemmen
  • veel te kort
Op zich is Terminator Salvation niet onaardig en voor korte tijd best vermakelijk, maar het biedt veel te weinig van alles om een aankoop van 40 euro te rechtvaardigen. Als er nu meer levels, wapens, vijanden en mogelijkheden geweest waren had de score best wel eens verdubbeld kunnen zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: