abonneren

Team Deathmatch Diablo III verdwijnt in de ijskast

Diablo III krijgt voorlopig geen Team Deathmatch PvP-optie. De feature is in de ijskast gezet en komt daar alleen uit als de modus versterkt wordt met volledig nieuwe ideeën die de spelervaring aanzienlijk verbeteren. Waarschijnlijker is een alternatief.

Blizzard heeft de Death Match optie die in een toekomstige patch gratis voor spelers beschikbaar zou komen voorlopig geschrapt. De spelontwikkelaar van Diablo III vindt dat de feature niet de hoge kwaliteit heeft die Blizzard van zichzelf verwacht. Sommige testers van de modus vonden het een vermakelijke optie, maar de meesten zouden er niet meer dan enkele uren in willen steken. Volgens Blizzard mist de modus dan ook diepgang.

Een tweede reden waarom de Death Match-feature niet gelanceerd wordt is dat de vijf classes van Diablo III niet goed in balans zijn in de modus. De classes en de balans tussen de classes zijn gebaseerd op de campagne-modus en in de Death Match modus blijkt de balans veel delicater dan in campagne. Blizzard wil de classes niet aanpassen voor de Death Match-feature, want de focus moet wel op de PvE-modus (player versus enemy) blijven liggen. Die blijft het belangrijkst.

Wel duelleren

De PvP (player versus player) duelleer-spelmodus komt er alsnog wel. Daarbij nemen twee spelers het tegen elkaar op in een death match. Deze modus zal in patch 1.0.7 gelanceerd worden en komt ergens begin 2013 uit. Er hoeft niet betaald te worden voor deze feature.

Het is mogelijk dat er in de toekomst alsnog een PvP Death Match feature gelanceerd wordt, zo staat te lezen op de Diablo III-blog. Voorlopig is dat echter van de baan. Het team gaat terug naar de tekentafel voor een vervanging van de Death Match-modus en het is mogelijk dat het een ander soort Death Match-feature wordt. De huidige is echter simpelweg niet goed genoeg. Het wordt als volgt op de blog samengevat:

“We don't believe it's the experience we feel it needs to be in order to ship, so we will be shelving it for now and exploring other options.”

En daarmee is de kous voorlopig af.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: Diablo 3, pve, pvp, death match