abonneren

Still Life 2

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Jaren geleden kwam de game Still Life uit voor de Xbox en de PC. De game vertelde het verhaal over speciaal agent Vic McPherson die op jacht was naar een gevaarlijke seriemoordenaar. De game eindige min of meer met een open einde en een vervolg was dan ook zo goed als zeker.
Still Life 2 zet ons weer in de schoenen van Vic McPherson en we jagen verder op een psychopaat genaamd: The Eastcoast Killer.

Deel één gewenst

Hoewel de intro van het spel redelijk compleet is en een prima samenvatting geeft van wat er allemaal in deel één gebeurd is, is het toch wel prettig als je deel één hebt uitgespeeld. Het verhaal is dan toch duidelijker omdat de verwijzingen die in het spel gegeven worden herkenbaar voor je zijn. We raden gamers die Still Life 1 niet kennen dan ook eigenlijk aan eerst dat deel te spelen voordat je met deel twee aan de slag gaat.

Niets vernieuwend

Still Life 2 is een traditionele point and click adventure waar je niks nieuws van moet verwachten. De gameplay is zo goed als gelijk aan die van deel één evenals de interface. Grafisch gezien stelt game weinig voor. Nu is dat niet abnormaal bij adventure games, maar de beperkte resolutie ondersteuning bij Still Life 2 vinden we toch echt een minpunt. Ook is de interface, hoewel vertrouwd, niet altijd even gebruiksvriendelijk waardoor je regelmatig opnieuw moet klikken voordat je karakter precies doet wat je wilt. Still Life 2 moet het dus echt van de sfeer en het verhaal hebben.

Twee heldinnen

Nu zit het met de sfeer en het verhaal wel goed in Still Life 2. De muziek is fantastisch en de geluidseffecten zijn zeer geloofwaardig en bij vlagen griezelig. De ingesproken stemmen zijn grotendeels goed hoewel sommige zinnen er wel wat ongelukkig uitkomen. Het verhaal is intrigerend en doet denken aan een spannende thriller. Still Life 2 heeft twee heldinnen in de hoofdrol waaronder natuurlijk Vic McPherson en de journaliste Paloma Hernandez. Paloma en Vic zijn niet echt elkaars beste vrienden - mede dankzij Paloma's verhalen in de pers over Vic - maar wanneer Paloma het volgende slachtoffer wordt van de East Coast Killer, worden de dames min of meer gedwongen met elkaar samen te werken. Je bestuurt ze dan ook allebei min of meer afwisselend per hoofdstuk.

CSI

Bij vlagen doet Still Life 2 sterk denken aan de CSI games. Vic heeft namelijk een portable CSI-kitje tot haar beschikking waarmee ze vingerafdrukken kan afnemen, haren of vezels kan verzamelen en meer. Om Still Life 2 succesvol te voltooien moet je zeer goed om je heen kijken en scherp op de diverse omgevingen letten. Je komt namelijk pas verder in de game als je elk detail bestudeerd hebt. De puzzels zitten logisch in elkaar en zijn zo nu en dan uitdagend om op te lossen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goed verhaal
  • spannend
  • leuke logische puzzels
  • grafisch gedateerd
  • niet vernieuwend
  • interface kan beter
Still Life 2 is een goede adventuregame voor de liefhebber. Het is een pré om deel één gespeeld te hebben, maar het is niet noodzakelijk om meegesleept te worden in het spannende verhaal van de East Coast Killer. Het is alleen jammer dat de game grafisch geen update heeft gehad en de interface had wat ons betreft beter gekund.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie