abonneren

StarCraft II: Heart of the Swarm release op 12 maart

De eerste uitbreiding van StarCraft II verschijnt op 12 maart 2013. De releasedatum lekte uit, waarna Blizzard de datum maar bekend maakte in een persbericht, met nog een heel aantal andere details.

Vorige week werd bij de presentatie van de kwartaalcijfers al duidelijk dat de eerste uitbreiding voor StarCraft II dit jaar niet meer het levenslicht zou zien. Fans hadden daar wel op gehoopt. Nu is er in elk geval een release datum bekend en die is 12 maart 2013. Het eerste deel van StarCraft II, Wings of Liberty, zit ook bij de uitbreiding. Wat verkocht gaat worden is dus eigenlijk een volledig spel.

Uitgelekt

De datum maakte Blizzard per ongeluk op de online dienst Battle.net bekend. Vervolgens had het niet veel zin om dit te ontkennen en heeft Blizzard een persbericht uitgestuurd met de datum dat StarCraft II: Heart of the Swarm in de winkels moet liggen.

Ook voor de verzamelaar

De spellenmaker die bekend is van spellenreeksen als World of Warcraft, Diablo en StarCraft maakte ook bekend dat er twee speciale uitvoeringen uitgegeven worden. Er is een Digital Deluxe Edition en een Collector’s Edition. Allebei de versies hebben in-game content, zoals drie portret-kaarten met artwork, een zogenaamde Starcraft II Zerg Ultralisk “Torrasque” skin, een Battle Pet voor World of Warcraft en voor Diablo III een ‘Blade Wings’ item en een nieuwe Banner Sigil van het StarCraft-ras de Zerg. De laatstgenoemde wezens staan overigens centraal in de uitbreiding Heart of the Swarm, waar dat in Wings of Liberty nog het menselijke ras was.

De Collector’s Edition heeft ook nog een Zerg Rush-muismat, een hardcover boekje met artwork, een soundtrack cd, een behind the scenes dvd/blu-ray. De Digital Deluxe Edition zal 54,99 euro kosten en de Collector’s Edition 69,99 euro. Spelers die gewoon het spel willen hebben zonder de toeters en bellen betalen 39,99 euro.

Nieuwe hoogten

CEO en mede-oprichterMike Mohaime van Blizzard zei ook nog het volgende over de uitbreiding. “Ons doel met Heart of the Swarm was om de multiplayer actie en verhaalvertelling van Wings of Liberty uit te breiden. In combinatie met features zoals ‘unranked matchmaking’ en ons nieuwe leveling systeem, stuwt deze uitbreiding de StarCraft II-ervaring naar nieuwe hoogten voor spelers van elk niveau.”

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie