abonneren

Star Wars - The Force Unleashed: UItimate Sith Edition

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Eind 2008 kwam The Force Unleashed uit. In deze game speel je de geheime leerling van Darth Vader. Deze verhaallijn is verweven in de officiële verhaallijn en speelt zich af tussen de twee welbekende trilogieën. Nu een jaar later verschijnt er eindelijk een pc-versie in de vorm van The Ultimate Sith Edition.

De geheime leerling

The Force Unleashed is een actie-avontuur waarin je de rol aanneemt van Darth Vader's geheime leerling. Darth Vader heeft grote plannen met hem en je wordt ingezet om de resterende Jedi uit te schakelen. Echter weet niemand van je bestaan af waardoor iedereen je vijand is. Zodoende kun je ongestraft alles en iedereen aanvallen met je Lightsaber en je superkrachtige Force Powers. Met de Force kun je erg veel. Je kunt vijanden grijpen met de 'Force Grip'. Je kunt ze wegsmijten alsof het niets is. Ook tegen elkaar. Ook zijn er genoeg andere materialen om los te laten op de vijand. Denk aan rotsblokken, computers, panelen, noem maar op. Verder heb je ook 'Force Lightning' tot je beschikking waarmee je de vijand onder stroom zet en is het zelfs mogelijk je Lightsaber te gooien. Al deze mogelijkheden zijn te combineren en dit kan af en toe leiden tot spectaculaire resultaten, welke ook nog eens op te waarderen zijn met punten die je verdient door vijanden te verslaan en kubussen met bonuspunten te vinden.

Force Grillen

De console-versies lieten nogal te wensen over op het gebied van besturing. Vooral het onder controle krijgen van de Force is met een gamepad erg lastig. Op de pc gaat dit iets gemakkelijker, mits je de game bestuurt via de muis en het toetsenbord. Daarentegen zijn de speciale gevechtscombo's weer gemakkelijker met een gamepad uit te voeren. Je zult dus een keuze moeten maken. De besturing is, mede dankzij het 3d-camerawerk, chaotisch waardoor je nooit het gevoel dat je de Force echt onder controle hebt. Ook het slechte targeting systeem draagt hier aan bij. Je kunt namelijk niet echt je doelwit uitkiezen. Je moet naar hem toe bewegen en hopen dat er een 'target-blokje' op hem verschijnt zodat je je Force-krachten kunt loslaten op hem. Switchen tussen doelen is niet mogelijk. Hiervoor moet je dus met de camera en het poppetje bewegen. Het is erg jammer dat het camera en targeting-gedeelte niet verbeterd is ten opzichte van de versie op de consoles. Zonde!

Wel echt Star Wars

Grafisch is de game behoorlijk goed, hoewel 'The Apprentice' wel over de grond lijkt te zweven, maar dat is een detail. De sfeer, de muziek en de niet officiële ingesproken stemmen zijn bijzonder goed geslaagd, en je waant je echt in het Star Wars universum. Verder bevat deze versie behalve de originele game ook alle downloadbare content die tot nu toe is uitgebracht. Dit zijn drie levels met alternatieve verhaallijnen, waarin je onder andere als Sith Assassin op Jedi-jacht gaat.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • echt Star Wars
  • schitterende verhaallijn
  • compleet met alle downloadbare content
  • slecht camerawerk
  • ontbreken van een fatsoenlijk targeting-systeem
  • geen opzienbare verbetering ten opzichte van de console versie
De sfeer is authentiek, het verhaal is fantastisch, de stemmen lijken geweldig goed en de mogelijkheden met The Force zijn overweldigend. Maar de chaotische gameplay zorgt voor een 'net geen vier bollen' score. Het is jammer dat Activision niet van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt de duidelijk tekortkomingen van de oorspronkelijke game te verbeteren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie