}
abonneren

Star Wars Battlefront

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
In Star Wars Battlefront kruipt de speler in de huid van een soldaat en vecht hij mee in de grootste veldslagen uit de Star Wars-geschiedenis.
6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Minpunten

Behalve historische veldslagen naspelen kan je ook zelf proberen om het heelal te veroveren, of gezamenlijk met teamgenoten tegen andere spelers vechten over het internet. De historische veldslagen doorloop je in chronologische volgorde van de start van het conflict (bijvoorbeeld de aanval op Naboo) tot aan een eindgevecht, waarbij je vreemd genoeg halverwege van kant wisselt. Dit is blijkbaar gedaan om een spannende verhaallijn te houden, maar het zorgt er wel voor dat de overwinningen in het begin nutteloos lijken.

Planeetje veroveren

Wanneer je besluit om het heelal te veroveren kies je een factie uit, een planeet, en een map. Heb je een map gewonnen, dan kies je het volgende conflict uit. Heb je echter verloren, dan valt de computer een van jouw planeten aan, en moet je deze verdedigen. Het doel is natuurlijk om alle planeten te veroveren. Als beloning voor het veroveren van planeten kun je kiezen om bonussen te krijgen, zoals machtige Jedi-meesters die aan jouw kant meevechten.

Epische gevechten

De gevechten zijn gigantisch, met honderden soldaten aan elke kant terwijl oorlogsmachines als Spider Droids en AT-AT's dood en verderf zaaien. Door dit grote aantal vechters is de AI in het spel niet erg goed. Er zijn gewoonweg teveel bots voor de computer om ze allemaal goed en effectief in te zetten. Maar door deze grote aantallen en de mogelijkheid om voertuigen te besturen, voelt het spel wel aan als een epische veldslag in het Star Wars-universum. Na het spelen van het spel heb je meer begrip voor die arme Stormtroopers. En vechten op Tattooine terwijl Star Destroyers hoog boven de planeet hangen is een indrukwekkend gezicht.

Conclusie
Door de rare wisseling van kant en de 'domme' AI is de singleplayer optie in Star Wars Battlefront niet erg goed. Maar het spel blinkt uit in de multiplayer modus. Je krijgt echt het gevoel dat je meevecht in een episch gevecht, waarbij samenwerking de sleutel is tot de overwinning. De graphics en het geluid in het spel zijn fantastisch. De verhaallijn is niet boeiend genoeg om het spel maanden te spelen, maar het spel is goed geschikt om even tussendoor te spelen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI