abonneren

Star Trek Online

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Altijd al kapitein willen zijn van je eigen Sterrenschip? Misschien wel de beruchte USS Enterprise zelf? Als Star Trek fan zijnde wordt je droom werkelijkheid in Star Trek Online.

Een nieuwe generatie

Star Trek Online is een MMO die uitgaat van de gebeurtenissen die we hebben gezien in de laatste Star Trek Film uit 2009. We bevinden ons dus in een universum met twee Spocks en thuisplaneetloze Vulcan’s. Verder is er een oorlog uitgebroken waarbij de Klingons de oorlog hebben verklaard aan Starfleet.

Rangorde

Bij het maken van een nieuwe karakter heb je de keuze uit de diverse rassen uit de televisieseries. Een Klingon spelen is echter niet vanzelfsprekend. Het kan wel, maar alleen wanneer je jezelf hebt opgewerkt naar een hogere rang waardoor dit ras 'unlocked' wordt. Ook is het mogelijk om tegen betaling een zogenaamde 'Federation Klingon' te kopen. Behalve rassen zijn er ook verschillende beroepen zoals de Tactical Officer, Engineering Officer en Science Officer. In plaats van xp verdien je skillpoints die je weer investeert in de eigenschappen van je karakter. Zo stijg je weer in rang. Er zijn geen levels zoals in traditionele rpg’s.

Sterrenschepen

Na een tutorial-missie heb je al snel je eigen schip en twee brugofficieren onder je. Dit schip kun je upgraden met verschillende onderdelen via verslagen vijandelijke schepen en via de Exchange, een soort veilinghuis. Schepen zijn er in drie varianten, namelijk de Escort, Cruiser en Science. De schepen hebben ook rangen die zijn onderverdeeld in zogenaamde 'tiers'. De tier is afhankelijk van je eigen rang. Zo commandeert een Luitenant een tier 1 schip en een Admiraal een tier 5. In feite betekent een hogere tier dat een schip groter is en meer mogelijkheden heeft. Ieder schip heeft één of meerdere 'brugofficier-sloten'. De brug-officieren geven, dankzij hun vaardigheden, jouw schip nieuwe mogelijkheden. Ook is het mogelijk compleet nieuwe schepen te kopen.

Captain on the bridge!

Je bestuurt je schip in een uitgebreid 3D universum en de camera is helemaal in te stellen. Een groot gemis is dat je het schip niet kunt besturen vanuit de 'Captains chair'. Tijdens je missies krijg je van naburige systemen oproepen binnen. Dit varieert van een noodsignaal, een vriendelijk verzoek tot grootschalige gevechten. Dit is het sterkste punt van Star Trek Online: de variatie. De missies kunnen specifiek voor je personage of je schip zijn of een combinatie daarvan. Soms krijg je de mogelijkheid om met een aantal officieren naar de oppervlakte van een planeet te 'beamen'. Dat zijn de missies die qua sfeer heel dicht bij de series komen. Een klein minpunt is dat de Klingons op het moment van schrijven nog geen uitgebreide missies hebben. Klingons verdienen skillpoints voornamelijk via Player vs. Player acties.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • perfecte Star Trek sfeer
  • zeer gevarieerde missies
  • weinig te doen voor Klingons
Eigenlijk mag geen enkele Trekkie Star Trek Online missen. De sfeer en het universum zijn perfect geïmplementeerd in een online game die vele Trekkies aan de monitor gekluisterd zal houden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste reactie