abonneren

Spelen van illegale spellen op Wii U mogelijk

De makers van de eerste mod-chip voor de Wii zijn er nu in geslaagd om ook de Wii U te hacken, zo beweren ze zelf althans. Hackgroep WiiKey zou het via reverse engineering mogelijk gemaakt hebben om een Wii U-spelkopie te laden vanaf een usb-station.

 

De groep hackers die zich WiiKey noemt heeft een doorbraak gemeld op de eigen website. Ze zouden er via reverse engineering van de disc-speler, de encryptie van de discs en het bestandssysteem in zijn geslaagd om toegang te krijgen tot de diepere lagen van de Wii U. Daardoor kan de hackgroep een kopie van een Wii U-spel vanaf een usb-schijf laden, zoals ook mogelijk was bij de eerste Wii. WiiKey roept lezers op om de website in de gaten te houden voor updates, nu de Wii U gehackt is.

Nintendo heeft al gereageerd op de vermeende hack. “Nintendo is zich ervan bewust dat de hackgroep WiiKey de beveiliging van de Wii U probeert te omzeilen”, zegt een woordvoerder van Nintendo. “Maar we hebben nog geen meldingen ontvangen over illegale Wii U-spellen of ongeautoriseerde applicaties die op de console geladen kunnen worden in Wii U-modus.”

WiiKey heeft nog geen keihard bewijs gepost van de hack, maar inmiddels wel bovenstaande boodschap van Nintendo overgenomen met daaronder een aantal regels hexadecimale code, waar wellicht door de goede verstaander aan af te leiden is dat de code van de Wii U inderdaad gekraakt is. Het spelen van gekopieerde Wii-spellen op de Wii U was overigens al eerder mogelijk.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Games

Tags: games, Wii U, Nintendo Wii U, Spellen, wiikey, hackgroep