abonneren

Space Shuttle Mission Simulator

Met Space Shuttle Mission Simulator (SSMS) kunt u net doen alsof u de ruimte in gaat.Voordat u overenthousiast raakt: Space Shuttle Mission Simulator (SSMS) is een echte sim. Hoewel het leuk is om te doen, is het absoluut geen game.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

U kunt kiezen uit een groot aantal historische spaceshuttlemissies en op een willekeurig punt beginnen. Als u geen zin hebt om de voorbereiding van de lancering te doen, kan de missie gestart worden vlak voor de lancering of zelfs pas zodra de spaceshuttle in zijn baan om de aarde geraakt is.

Dat SSMS geen spel is, blijkt zodra u ziet wat u moet doen om de missie tot een goed einde te brengen. Op bepaalde momenten tijdens de vlucht moet u op een van de vele dashboards opties aanzetten of uitzetten. Dit kunt u zelf uitzoeken of doen op aanwijzingen van ground control, eventueel met behulp van checklists die fans op internet hebben samengesteld voor alle missies. Het gaat hier dus om een echte hardcore simulatie, maar wel een die enorm veel sfeer ademt. Al vanaf het begin van de missie wordt u meegenomen door de muziek en de communicatie met de vluchtleiding. De graphics van het spel zijn niet heel erg overtuigend, ondanks de beloofde satellietbeelden van de aarde die ook in Google Earth gebruikt worden. Dit is echter geen storend punt, want wat is er in de ruimte nou helemaal te zien? De weergave van de shuttle zelf en van de lancering is goed, er is ondersteuning voor meerdere monitoren en als u een virtual-realitybril van Vuzix hebt, kunt u ook die gebruiken.

Minpuntje is dat SSMS eigenlijk al een wat oudere uitgave is. Voor deze eerste release in Europa heeft Iceberg alle al uitgebrachte updates gebundeld en het spel als Collectors Edition uitgebracht.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • ademt sfeer
  • hardcore simulatie
  • graphics niet altijd goed
Het feit dat Space Shuttle Mission Simulator eigenlijk al wat ouder is doet niets af aan het realisme en aan het plezier dat we eraan beleefden. Voor liefhebbers van ruimtevaart die van een levensechte simulatie houden, is SSMS een must.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: