abonneren

Sony wint rechtszaak tegen PS3-hacker Geohot

Sony heeft een rechtszaak gewonnen tegen PS3-hacker Geohot waardoor hij niet langer de gekraakte sleutel mag aanbieden en ook zijn computers moet inleveren bij Sony.


Dat is het vonnis van de rechtbank in California. De hacker heeft 10 dagen om er gehoor aan te geven. Midden januari begon Sony juridische maatregelen te nemen tegen 100 leden van de fail0verflow hackerscollectief die de PS3 hadden gekraakt. Onafhankelijk daar van vond George Hotz (Geohot) dezelfde codes en publiceerde die op internet.

Door de hack kunnen gebruikers niet toegestane software draaien op hun PS3. Sony heeft ook een schadeclaim geƫist omdat de hack een negatief effect zou hebben op de gameverkoop.

De advocaat van de hacker vraagt zich af of de uitspraak uit Californiƫ rechtsgeldig is, aangezien Geohot in New Jersey woont, en is van plan dat in zijn verdediging te gebruiken.

Hoewel Sony het hacken niet tegen kan houden, zouden ze wel via een firmwarewijziging hackers proberen te bannen van servers van games als Call of Duty: Black Ops.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Games

Tags: