abonneren

Sony waarschuwt voor PS4-oplichters

Het online-boevengilde heeft weer een nieuwe manier gevonden om een slaatje te slaan uit de populaire PlayStation spelcomputer. Deze keer betreft het een nep-oproep om de PlayStation 4 te komen testen.

De fans van de PlayStation 4 kijken er naar uit om deze nieuwe spelcomputer aan de tand te mogen voelen. Sony zou dit jaar wereldwijd nog 16 miljoen PS4-consoles willen verkopen, maar voor het zover is moeten deze eerst nog in de winkel worden gelegd. Oplichters maken misbruik van deze immens populaire spelcomputer op Facebook.

Op het PlayStation Forum stond vandaag de melding van Mister-sosa21 dat hij een Facebook actie heeft aangetroffen om PS4-tester te worden. Een van zijn mede-forumleden denkt dat dit onzin is, maar zegt zich toch maar te hebben aangemeld. Een ander zegt er gisteren mee te zijn 'doodgespammed'.

De PlayStation-afdeling van Sony Nederland waarschuwt voor oplichters die uit naam van het PlayStation Network nep-profielen aanmaken op deze sociale mediasite. Op deze nieuwe profielpagina's wordt een oproep gedaan aan gamers om de PlayStation 4 te komen testen, schrijft De Telegraaf. Deze oproep is uiteraard nep.

Betaalnummer
Via deze nep-profielen wordt brutaal om de persoonlijke gegevens van gamers gevraagd die in hun enthousiasme reageren. Het komt voor dat mensen een betaalnummer moeten bellen, zogenaamd om mee te mogen doen aan het testen van de nieuwe PlayStation 4. Sony meldt dat het hier gaat om oplichters en waarschuwt hier niet op in te gaan.

Sony heeft contact opgenomen met Facebook met het verzoek om deze nep-profielen zo snel mogelijk offline te halen. Het is niet alleen vervelend voor de fans zelf, maar ook voor Sony vanwege de schending van het handelsmerk. Ook roept het Japanse Elektronicabedrijf aan de gamers op om mogelijke frauduleuze pagina's bij Facebook te melden. Sony hoopt daarbij dat Facebook sneller actie zal ondernemen als dit vaak gebeurt.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Games

Tags: PlayStation 4, Cybercrime

Laatste Vacatures