abonneren

Sony vrijwaart zichzelf van aanklachten van gamers

Sony heeft de voorwaarden voor het Playstation Network aangepast. Er is een nieuwe clausule opgenomen die het groepen gebruikers onmogelijk maakt een rechtszaak tegen Sony te beginnen.

Sony heeft dit aan de Amerikaanse gebruikers van Playstation Network bekendgemaakt via een e-mail. Bij het inloggen op het netwerk moeten ze die nieuwe voorwaarden accepteren, anders mogen ze het netwerk niet langer gebruiken.

Eventuele conflicten moeten voortaan worden opgelost via een door Sony aan te stellen bemiddelaar. Het gaat Sony vooral om het tegengaan van de in de VS veel voorkomende gezamenlijke juridische procedures: de zogenaamde “class-actionsuits”.

Sony motiveert de aanpassing met het argument dat het Amerikaanse netwerk nu wordt ondergebracht in een internationaal bedrijf: Sony Network Entertainment International.

Ongeveer een half jaar geleden werd Sony het slachtoffer van een enorme hack op het Playstation Network waarbij de gegevens van ruim 77 miljoen psn-gebruikers werd bemachtigd. Nu maar hopen dat deze wijziging niet slapende hackers wakker maakt om een nieuwe actie tegen Sony te beginnen.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord