abonneren

Sony Playstation NGP opvolger van Playstation Portable

De werktitel van de opvolger van de PlayStation Portable is NGP dat staat voor 'Next Generation Portable'. De gaming handheld zal eind dit jaar op de markt komen.

Het apparaatje met een quad-core processor van ARM aan boord heeft een multi-touch pad op de achterzijde en een 5 inch OLED touch display met een resolutie van 960x544 aan de voorzijde. Dit nieuwe systeem biedt een revolutionaire combinatie van gaming en sociale connectiviteit. Door de Wi-Fi en een 3G-netwerk connectiviteit, samen met diverse applicaties, zal NGP veel mogelijkheden bieden om te ontmoeten, connecten, ontdekken, delen en spelen met vrienden, waar ze ook zijn.

Een andere interessante aankondiging is de "Playstation Suite". Een gameplatform waarbij Sony PSP 1-spellen ook voor Android (versie 2.3 en hoger) telefoons en tablets beschikbaar komt. Deze spellen zul dus niet enkel op de aangekondigde Playstation Phone te spelen zijn die volgende week officieel gepresenteerd wordt. Minder voor de hand ligt de keuze van Sony voor een nieuw eigen formaat media. Sony voegt hiermee weer een nieuw type toe aan de toch al grote variĆ«teit aan flash-kaartjes. 

Via: Guardian

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Games

Tags:

Laatste reactie