abonneren

Sony koopt Gaikai voor 380 miljoen

Sony gaming-plannen voor de toekomst zijn weer ietsje duidelijker geworden nu het Japanse bedrijf heeft aangekondigd de online game-streaming-dienst Gaikai over te nemen. Sony heeft maar liefst 350 miljoen dollar betaald voor deze overname.

Het Amerikaanse Gaikai is opgericht in 2008 en heeft de afgelopen jaren een compleet netwerk opgebouwd waarmee gamers online de nieuwste games kunnen streamen naar hun pc. Alle berekeningen worden in gigantische serverparks gedaan en de games zelf worden gestreamed naar een client of browser. Het gevolg is dat je zelf geen heftige hardware meer nodig hebt om de nieuwste games te kunnen spelen. Je hebt alleen een snelle internetverbinding nodig.

Met de overname krijgt Sony de beschikking over Gaikai's volledige netwerk. Gaikai had in de afgelopen jaren al mooie deals gemaakt met belangrijke games-uitgevers als Electronic Arts, Ubisoft, Warners Bros en Capcom. De overname van Sony zal ongetwijfeld nog veel meer uitgevers toevoegen aan de rij met partners.

Sony en Gaikai: Heeft de Playstation 4 nog wel een toekomst?

Sony baas Andrew House, President and Groep CEO van Sony Computer Entertainment Inc., geeft aan dat de gecombineerde krachten van Sony en Gaikai zullen zorgen voor een ongeëvenaarde 'Cloud Gaming' ervaring. Dit soort praat kun je natuurlijk wel verwachten, maar het is nu wel de vraag wat Sony nu precies van plan is met zijn Playstation 4. Wordt dat niet meer dan een kastje die permanent aan het internet verbonden moet zijn, of wordt dat toch nog een echte console? En als een client meer dan genoeg is om gebruik te maken van het streamen van games, dan moet dat toch ook gewoon op de Playstation 3 kunnen? Of wellicht geïntgreerd in de Smart TV's die tegenwoordig in opkomst zijn? Heeft de Playststation 4 nog wel een toekomst?

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags: Gaikai, PlayStation 4

Laatste reactie