abonneren

Smartphone-games winnen van Sony en Nintendo

Wie had ooit gedacht dat het zover zou komen: Spelletjes op mobiele telefoons leveren meer op dan de spellen op speciaal daarvoor gemaakte mobiele apparaten als de Nintendo DS of de Sony Playstation portable.

Dit blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker Flurry uitgevoerd in de Verenigde Staten. Sinds 2009 is het marktaandeel van de populaire spelletjes als Angry Birds en Fruit Ninja en andere goedkope spelletjes voor smartphones verdrievoudigd.

De twee belangrijkste platformen voor smartphones iOS en Android zijn dit jaar voor het eerst goed voor een hogere omzet in de Verenigde Staten, dan de omzet van de voormalige marktleiders Sony en Nintendo. Spelletjes op de mobiele platformen van Apple en Androidzijn goed voor een omzet van 1,9 miljard dollar terwijl Sony en Nintendo 1,4 miljard dollar omzetten.

Gelukkig voor Sony en Nintendo zijn zij niet alleen afhankelijk van de mobiele games en hebben ze nog steeds de gameconsoles als belangrijk game-platform. Toch moeten ze zich wellicht zorgen gaan maken, als zowel Google en Apple succes krijgen met hun tv-kastjes in de huiskamer: Apple TV en Google TV. Ook hier zullen op termijn spellen voor verschijnen. Tot nu toe zijn deze tv-producten echter nog nauwelijks een succes te noemen.

Wel lijkt het erop dat Sony de bui al ziet hangen. Sony anticipeert in elk geval op deze ontwikkeling door de Playstation-portable functionaliteit ook op het Android-platform te brengen, zowel op tablets als telefoons.

Via: Digital trends

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Games

Tags: