abonneren

SimCity game voor Facebook

Het iconische Sim City zal ook een versie krijgen speciaal voor Facebook: SimCity Social. Momenteel draait er al een besloten b├Ętaversie, maar binnenkort wordt SimCity Social wereldwijd op Facebook gelanceerd.

SimCity Social is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Maxis - ontwikkelaar van de SimCity games - en Playfish - ontwikkelaar van EA's Facebook-games. In SimCity Social neem je de rol aan van burgemeester en moet je allerlei oplossingen aandragen voor de typische onvoorziene problemen die zich kunnen voordoen in een grote stad. Denk hierbij aan misdaad, brand en vervuiling. De stad wordt gevormd naar de beslissingen die de speler maakt.

SimCity spelen op Facebook

Aangezien SimCity Social een social network game is, zal er ook de nodige interactiviteit met andere Facebook-gamers zijn. Dit gaat volgens EA veel verder dan het bezoeken van de bevriende steden of het gebruiken van andere steden voor het uitvoeren van opdrachten. Spelers kunnen vriendschappelijke banden met andere steden opbouwen of juist rivaliteit ontwikkelen. Hiervoor is een speciaal altijd veranderend systeem van vrienden en vijanden geïmplementeerd.

SimCity Social trailer

Er zijn verschillende opties om de stad te laten groeien of juist in puin te storten met onverwachte gebeurtenissen die het lot van de stad kunnen bezegelen. Spelers zullen de stad duidelijk zien veranderen, afhankelijk van de beslissingen die ze zelf nemen, ten goede of ten kwade.

Meer informatie over SimCity Social vind je op www.facebook.com/simcitysocial. De game komt volgens EA snel uit, maar er is vooralsnog geen concrete datum gegeven. Hieronder kun je alvast de trailer bekijken van SimCity Social. 

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Games

Tags: EA Games, SimCity