abonneren

Silent Hill: Homecoming

In het survival-horrorgenre zijn er twee duidelijke koningen die de scepter zwaaien. Ondanks mooie andere survival-horrorgames zoals Dead Space en Alone in the Dark zijn het de reeksen Resident Evil en Silent Hill die tekenend zijn voor dit genre. Beide koningen hebben het nieuwste deel van hun reeks onlangs uitgebracht op de consoles.
Op de pc is het nog even wachten op Resident Evil, maar Silent Hill is wel al verkrijgbaar voor pc.

Je speelt de militair Alex Shepherd, die tijdens de oorlog na een ziekenhuisverblijf weer thuiskomt in het stadje Shepherd's Glen, en niet Silent Hill voor de verandering. Het spel begint al gelijk eng met een nachtmerrie van Alex, die je moet uitspelen. Deze nachtmerrie is een voorbode van wat komen gaat, want ook in je thuisstad ben je niet veilig. Er hangt een dreigende mist - die voor fans van de serie welbekend is - en je wordt met enige regelmaat aangevallen door vreselijke, gemuteerde figuren. Eenmaal thuisgekomen, treft Alex zijn doorgedraaide moeder aan. Zijn vader en jongere broer zijn spoorloos verdwenen en moeders is radeloos. Alex gaat natuurlijk op onderzoek uit.

Rammen!

Homecoming is door een ander ontwikkelteam gemaakt dan de vorige delen en dat betekent veranderingen. Gelukkig zijn deze veranderingen veelal positief. Zo is de statische camera vervangen door een dynamische camera die gemakkelijk met de muis te besturen is. Ook de gevechten zijn veel soepeler geworden. Alex is een getrainde soldaat en kan lichte en zware klappen uitdelen, combinaties maken en zelfs klappen ontwijken met een aparte 'dogde-knop'. De gevechten in Homecoming zijn de soepelste en leukste uit heel de reeks, maar tegelijkertijd is dit ook wel jammer. Silent Hill hoort namelijk eng te zijn en leuke gevechten passen daar niet in. Toch is het stiekem wel een verademing om met een capabele vechtersbaas door de Silent Hill-mist te lopen.

Vreselijk naar

Silent Hill-fans hoeven niet bang te zijn. De sfeer is nog steeds vreselijk naargeestig en ook ontzettend bloederig. De 18 plus-aanduiding staat dan ook niet voor niks op de doos. Dit spel geeft uw kroost en tere zieltjes gegarandeerd nachtmerries! De spanning is te snijden dankzij de grauwe duistere graphics en de waanzinnige soundtrack en geluidseffecten. Helaas is dat niet het enige wat naar is van Homecoming. Deze nieuwste Silent Hill-game is namelijk gemaakt voor de consoles en daarna snel overgezet naar de pc en dat is goed te merken. Zo werkt de kaartfunctie slecht. De kaart is niet compleet zichtbaar, terwijl dat gemakkelijk had gekund in de interface. Hierdoor word je gedwongen de onhandig zoomfunctie te gebruiken. Verder is het spel ook te spelen met een gamepad, maar deze besturing is slecht geïmplementeerd. De duidelijke kleuren van de Xbox-controllerknoppen komen niet overeen met de controller zelf en sommige functies, zoals wandelen, zijn niet mogelijk met de controller. Ook grafisch zijn er enige slordigheden, maar deze zullen alleen de kniesoren onder ons opvallen. Een ander minpunt dat echt aan de game ligt en niet alleen aan de pc-versie, is het feit dat er onnoemelijk veel dichte deuren in het spel zitten. Overal zie je deuren, maar meestal kan er maar één open. Zo word je vaak één bepaalde kant op geforceerd. Ondanks dat zijn er wel (traditioneel in Silent Hill games) meerdere eindes mogelijk.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • sfeervol
  • eng
  • soepele besturing met muis en toetsenbord
  • slechte implementatie van de gamepad
  • kaartfunctie is slecht
  • heel veel dichte deuren
Ondanks de slordigheden en minpunten is Silent Hill - Homecoming zeker wel een mooie survival-horrorgame die de serie waardig is. Maar we hebben het gevoel dat de pc-versie niet de nodige aandacht heeft gekregen die hij verdient. Dit is zonde en zorgt ervoor dat de game niet vier, maar drie sterren krijgt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord