abonneren

Shrek de Derde

De game Shrek de Derde is gebaseerd op de gelijknamige film van DreamWorks Animation, die eind juni in de Nederlandse en Belgische bioscopen draait.

In het derde deel van de succesvolle filmserie moet Shrek de nieuwe koning worden van het sprookjesland Ver, Heel Ver Van Hier, wanneer Fiona’s vader koning Harold overlijdt. Shrek wil echter geen koning worden. Met behulp van bekende personages als Ezel en De Gelaarsde Kat gaat Shrek op zoek naar iemand die beter geschikt is om koning te worden. Fiona’s neef Artie ziet eruit als de meest veelbelovende kandidaat. Maar hij is een luie puber en Shrek krijgt nog heel wat met hem te stellen.

Nieuwe personages

In Shrek de Derde kun je in de huid kruipen van Shrek, Fiona, Ezel, De Gelaarsde Kat en nieuwe personages als Arthur en Doornroosje. Je speelt in 20 levels door het filmverhaal heen. Leuk is dat de game verdergaat dan de film. Wanneer je vijanden verslaat en dingen kapotslaat, dan komen er power-ups te voorschijn die je moet verzamelen, zoals magische stof, souvernirbekers, gouden munten en eten. Met genoeg magische stof kun je speciale acties doen, zoals een supermove waarmee je alle tegenstanders bewusteloos slaat of een ‘bullet-time’-achtige actie waardoor de vijanden heel langzaam worden.

Gemakkelijk en kort

Shrek is duidelijk voor jonge kinderen gemaakt. De 20 levels zijn gemakkelijk en kort. Je moet vooral eindeloze groepen vijanden verslaan. De gevechten worden onderbroken met een paar irritante platformgames en wat simpele puzzels.

Singleplayer en Multiplayer

Je kunt Shrek de Derde zowel in je eentje spelen als met andere spelers. In de singleplayer game moet je Fiona’s neef Artie vinden en hem zover krijgen dat hij koning wordt. In de multiplayer game kun je het op een slagveld opnemen tegen vrienden. Het doel is om het kasteel van de andere spelers te vernietigen. Je krijgt hiervoor katapulten en enorme kruisbogen.

Wij vonden de multiplayer game een stuk leuker dan de singleplayer game. Dat zegt meer over de saaiheid van de singleplayer game dan hoe leuk de multiplayer variant is.

Beeld en geluid

Grafisch ziet Shrek de Derde er aardig uit. De personages zijn natuurlijk lang niet zo mooi en realistisch als in de film – hoewel dat met de huidige generatie computers best zou kunnen – maar je hebt toch wel het idee dat je een beetje in de film zit. De stemmen zijn in het Engels maar er is Nederlandse ondertiteling en een Nederlandstalige handleiding waardoor de jonge gamertjes het spel toch kunnen spelen.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Leuk voor kinderen
  • Nederlandse handleiding en ondertiteling
  • Gaat verder dan de film
  • Geen humor
  • Makkelijk
Shrek the Third is een leuke 3D-platformer voor de hele jongere gamers onder ons. Voor de volwassen gamer is Shrek de Derde niet leuk. De gameplay is saai en gemakkelijk, er zit geen van de humor in die de films ook leuk maken voor volwassenen en voor de mooie graphics hoef je de game ook niet te kopen. Trouwe lezers van het TestCenter weten dat we geen hoge pet op hebben van filmgames. Shrek is opnieuw een snel afgeraffelde game die op tijd moet uitkomen met de film. Koop de game alleen wanneer je thuis een jonge gamertje hebt zitten die zich verveeld en wanneer je nog ergens 30 euro hebt liggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie