}
abonneren

Shadow Ops: Red Mercury

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Een van de nieuwste first person shooters is Shadow Ops: Red Mercury. De grote vraag is: kan deze shooter zich onderscheiden van alle andere fps-en?
4
Score
40
Score: 40
  • Pluspunten
  • Minpunten

In Shadow Ops speel je de bad-ass leider van één van de beste gevechtseenheden in de wereld. Jij en je team moeten voorkomen dat de wereld ten onder gaat aan de acties van een vijandige organisatie. Het spel begint met een introductiefilmpje waarin je ziet wat voor fantastische bad-ass je bent en hoe zeer de vrouwtjes hiervoor vallen. Het plot wordt ook nog even genoemd. Voor elke map krijg je tips of bevelen wat je moet doen, maar waar het op neer komt is KTATTS (Kill Them And Take Their Stuff). Om het spel 'realistisch' te maken ben je onderdeel van een team. Na elk level volgt een zogeheten cutscene die je eraan herinnert dat er een rode draad gevolgd wordt. Tussendoor krijg je extra wapens en ander gereedschap, zodat je nog beter wordt in KTATTS. Wanneer je alle levels hebt gehaald krijg je een eindfilmpje te zien waarin het spannende plot tot een goed einde komt.
Bovenstaande beschrijving van Shadow Ops zou van toepässing kunnen zijn op een willekeurige andere FPS, wat aangeeft dat we niet te maken hebben met een uitzonderlijk spel.

Wat is slecht aan het spel?

Allereerst: de graphics zijn saai en de poppetjes bewegen houterig. Ondanks deze verouderde graphics laadt het spel erg traag. Deze traagheid wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt doordat de cutscene (die je voor elk level te zien krijgt) elke keer meegeladen wordt. Wie wil kan deze scenes overslaan, maar dit is een schrale troost voor de lange wachttijd.
Verder is het door de saaie graphics ook vrij onduidelijk wie precies je tegenstanders zijn. De domme AI (waardoor je eigen teamgenoten je voor de voeten lopen) maakt het allemaal nog erger. Bovendien zijn je teamgenoten onvernietigbaar, dus ze kosten je alleen maar schaarse kogels.
Een andere irritatie zijn de controls. Het 'realistische' van het spel is dat je eerst moet richten op een tegenstander wil je hem goed kunnen raken. Om te richten moet je eerst de rechtermuisknop ingedrukt houden, vervolgens het muiswiel gebruiken om in te zoomen om dan met de linkermuisknop de trekker over te halen. Oh ja, en vergeet hierbij niet op je hartslag te letten. Omdat het goed raken van tegenstanders zo lastig is, verplicht het spel je zo veel mogelijk dekking op te zoeken. Dit is misschien wel realistisch, maar daardoor ook wel erg saai. Gelukkig blijven de tegenstanders als dolle lemmingen op je af rennen, anders zou het spel wel erg traag worden.

En wat is er goed?

Hoewel de levels traag inladen, speelt het spel wel erg snel. De reden voor deze snelheid is dat het spel ongelofelijk moeilijk is. De tegenstanders zijn bijzonder trefzeker en springen uit allerlei hoeken en gaten tevoorschijn. Doordat je niet gedurende een level kunt saven en je ammunitie snel op is, is het spel snel over. Hierna moet je weer een lange tijd wachten voordat het level is ingeladen en je weer voorbij de cut-scene mag klikken.
Het spel is helemaal in de sfeer van Michael Bay films als The Rock, Bad Boys en Pearl Harbour. Net als Michael Bay maakt het spel in de cutscenes gebruik van opzwepende muziek, goede timing, veel explosies, coole locaties en bad-ass personages om de adrenaline van de speler flink te verhogen. Dit lukt vrij goed. Jammer genoeg heeft het spel zelf de traagheid en saaiheid van een Franse existentialistische film.

Conclusie
Shadow Ops: Red Mercury voegt niets toe aan de bestaande hoeveelheid FPS-en. De game onderscheidt zich niet in graphics, gameplay, realisme, of verhaallijn. Zoek je realisme en tactiek, dan is een spel als Raven Shield een stuk beter. Wil je een adrenaline-rush, dan kun je beter Doom 3 of Unreal Tournament kopen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI