abonneren

Sail Simulator 2010

Frisse buitenlucht, de wind in de haren? Wel nee, voor een zeiltochtje hoeft u uw luie stoel niet meer uit!

Het Friese Stentec maakt al jaren software voor de vaarliefhebber. Zoals Sail Simulator, waarvan onlangs editie 2010 verscheen. Bij Sail Simulator ligt de nadruk op de echtheid van de simulatie en dat betekent dat u er niet meteen de sterren van de hemel mee zult zeilen. Maar u steekt er zeiltechnisch wel het nodige van op, want elke schoot, val en stag van een echte boot is aanwezig en u hebt de beschikking over een uitgebreid (navigatie)instrumentarium.

U kunt in een viertal gebieden (waaronder onze eigen kust bij Scheveningen) varen met een groot aantal boottypes. Onervaren matrozen kunnen klein beginnen met een eenpersoons Laser en daarna overstappen op een tweepersoons Valk of 470. Echte avonturiers kunnen zelfs kiezen voor een boot met zeven koppen, zwenkkiel en groot zeiloppervlak, gebaseerd op de ABN Amro I die we kennen van de Volvo Ocean Race.

Om naast de simulatie toch een luchtig element toe te voegen, is er een multiplayer-modus waarin u tegen anderen (online of in een lan) kunt zeilen, eventueel op zelf uitgezette parcoursen en onder zelf ingestelde weersomstandigheden (die helaas statisch zijn). Op dit punt presteert Sail Simulator minder dan concurrent Virtual Skipper, die bovendien variabel weer en meer locaties biedt. Ook grafisch blijft Neerlands zeiltrots achter bij de concurrent. Het water (compleet met schuimkoppen) ziet er fantastisch mooi uit, maar de weergave van de rest van de omgeving en vooral die van de lucht stelt teleur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede simulator
  • uiteenlopende boottypes
  • graphics
  • aantal locaties
Sail Simulator 2010 is vooral bedoeld voor de serieuzere zeiler en minder geschikt voor de gamer die snel succes zoekt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Games

Tags: